Akit TV’den canlı yayınlanan ‘Eğitim Atlası’ programına konuk olan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Beceri ve deneyim kazanan öğrencilerimiz daha kısa sürede iş sahibi oluyor ya da iş kuruyorlar. Öğrenci merkezli bir eğitim anlayışına sahibiz. Onlarla birlikte çalışıyoruz” dedi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Akit TV’den canlı yayınlanan ‘Eğitim Atlası’ programına konuk olarak moderatör İsmail Öz’ün sorularını cevaplandırdı. Sarıbıyık programda; üniversitenin hangi temeller üzerine kurgulandığı, +1 Uygulamalı Eğitim Modeli, öğrenci faaliyetleri, şehrin özellikleri ve yurt imkânları gibi konularda bilgiler verdi. Ayrıca öğrencilerin nasıl bir kariyer planlaması yapmalarına yönelik tavsiyelerde bulundu.
Öğrenciler iş dünyası ile iç içe
Şehrin tüm sanayi, tarımsal, kültürel, sportif ve doğal değerlerini göz önünde bulundurarak bir yapılanma içinde olduklarını kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Sakarya güzellikleriyle ve konumuyla ender bulunan şehirlerden birisi. Öğrencilerimizin daha okulu bitirmeden bir meslek sahibi olması ve uygulama becerisi kazanmaları için bir gayret içerisindeyiz. Bu doğrultuda tüm öğrencilerimizi iş dünyasıyla birlikte yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizi bir dönem tam zamanlı olarak iş dünyasına gönderiyoruz. Bu sayede beceri ve deneyim kazanan öğrencilerimiz daha kısa sürede iş sahibi oluyor ya da iş kuruyorlar. Öğrenci merkezli bir eğitim anlayışına sahibiz. Onlarla birlikte çalışıyoruz. Öğrenci kulüplerindeki faaliyetlerine destek veriyoruz. Sahayı tanımak, iş dünyasıyla iç içe bir eğitim-öğretim hayatı geçirmek ve kısa sürede iş sahibi olmak isteyen öğrencilerimizi üniversitemize bekliyoruz” diye konuştu.
KYK imkânları geniş
Üniversiteli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Sarıbıyık, “Üniversiteli olduğunuz zaman sadece bir üniversite okumuyorsunuz. Aynı zamanda bulunduğunuz şehirde bir başka üniversiteyi de hayat okulu gibi okuyorsunuz. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Sakarya’daki imkânları son derece geniş. Öğrencilere katkı sağlayacak çok sayıda aktiviteler gerçekleştiriliyor. Burada öğrenciler organizasyonu yapıyor. İlgili yöneticiler ise destek sağlıyorlar. Tercih sürecinin sonuna yaklaşıyoruz. Kararsız, istediği puanı alamayan ya da üzüntülü olan arkadaşlarımız muhakkak vardır. Onlar için şunu ifade etmeliyim ki kötü bir meslek yoktur. Sevmediğiniz bir mesleği tercih etmek ve yapmak kötüdür. Bu tıp da olabilir çöpçülük de olabilir. Benim puanım buraya tutuyor diye bir tercih yapmak yerine gelecekte güzel bir şekilde okuyacağınız, kolay bir şekilde iş bulacağınız ve mutlu bir şekilde çalışabileceğiniz bir bölüm tercih edin. Aksi takdirde işe giderken pişman olursunuz.”