Yalova Üniversitesi Enstitülerini Tek Çatı Altında Birleştirdi

Yalova Üniversitesi, kaynakların etkin kullanımını ve idari süreçlerin verimliliğini arttırmak amacıyla üniversite bünyesinde bulunan tüm enstitüleri, ‘Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ olarak tek çatı altında topladı. 

Kurulduğu günden bu yana başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Yalova Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kaynakların etkin ve verimli kullanılmasına yönelik tavsiyesine ve dünyanın önde gelen üniversitelerinin uygulamalarına paralel olarak lisansüstü eğitim enstitülerini ‘Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’ adı altında tek çatı altında topluyor. Eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürülebilir kaliteye odaklanarak, en verimli, çağdaş ve nitelikli düzeyde tutmak ve tüm bunları ülkemiz ihtiyaçlarına uygun hale getirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yalova Üniversitesi’nin bu adımı, idari hizmetlerin daha verimli, etkin ve hızlı gerçekleştirilmesine; personel ve diğer kaynakların yerinde kullanılarak büyümeye devam edilmesine hizmet edecek. Bu sayede, Yalova Üniversitesi ilke ve hedeflerine ulaşmada sürekli geliştirici, birleştirici, bütünleştirici ve ahenkli iş birliği ve koordinasyon sağlanmış olacak.

Bünyesinde Fen Bilimleri alanında 265, Sosyal Bilimler alanında 798 öğrenci bulunan Yalova Üniversitesi’nde, Lisansüstü eğitim başladığından bugüne kadar, Fen Bilimleri alanında; 162 tez, 25 proje, 8 doktora tezi; Sosyal Bilimler alanında ise 519 tez, 463 proje, 51 doktora tezi tamamlandı.

Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Farklı Disiplinlerde Zengin Program İçerikleri

Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde; Fen Bilimleri alanında; Atık Yönetimi, Bilişim Teknolojileri, Enerji Yönetimi, Kimya Mühendisliği, Mühendislik Yönetimi, Polimer Malzeme Mühendisliği olmak üzere 6 Tezsiz Yüksek Lisans Programı; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Ulaştırma ve Lojistik Mühendisliği olmak üzere 7 Tezli Yüksek Lisans Programı; Bilgisayar Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Polimer Malzeme Mühendisliği olmak üzere 3 Doktora Programı bulunmakta.

Sosyal Bilimler alanında; İnsan Kaynakları ve Çalışma İlişkileri, İşletme, Kamu Hukuku, Özel Hukuk, Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmet Kurumları Yönetimi, Uluslar arası İlişkiler, Uluslararası Ticaret, Bankacılık ve Finansman, Uluslar arası Finansal Raporlama ve Denetim olmak üzere 10 Tezsiz Yüksek Lisans Programı; İnsan Kaynakları ve Çalışma İlişkileri, Sosyal Hizmet, İşletme, İşletme (İngilizce), Muhasebe ve Finansman, Sayısal Yöntemler, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Yönetim Organizasyon, Uluslararası İlişkiler, Sosyal Politika, Kamu Hukuku ve Temel İslam Bilimleri olmak üzere 13 Tezli Yüksek Lisans programı, Çalışma Ekonomisi  ve Endüstri İlişkileri, İslam Araştırmaları (Arapça), İşletme, Sosyal Hizmet, Temel İslam Bilimleri, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret ve Finansman olmak üzere 7 Doktora Programı, Disiplinlerarası Tezli Yüksek Programı olarak Adli Bilişim ve Su Ürünleri programları bulunmakta.

Daha Nitelikli ve Verimli Eğitim

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Örgütsel Davranış Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün yeni müdürü olarak görevlendirildi. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak öncelikli hedeflerinin akademik niteliği arttırarak öğrencilerin iyi bir eğitim deneyimi yaşamalarına yardımcı olmak ve bu amaç için uzun vadede çok sayıda etkinlik planladıklarını ifade etti.

Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü hayata geçireceği projelerin ilk adımını 22-23 Ekim 2021 tarihinde Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Belediyesi ile ortak olarak düzenleyeceği ‘Yalova Araştırmaları Kongresi’ ile atacak. Buna ek olarak Lisansüstü eğitim gören öğrencilere yönelik seminer ve konferanslar düzenleneceği bilgisini veren Enstitü Müdürü Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, enstitünün özellikle Tezsiz Yüksek Lisans öğrencilerine yönelik olmak üzere; ‘İş Dünyası Buluşmaları’ adı altında çok sayıda etkinliğin planlandığını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER