11. Çocuk Sağlığı Toplantısı KOÜ'de gerçekleşti

Çocuk yoğun bakımı, kritik hastalığı olan çocukların tedavisinde önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda Kocaeli Üniversitesi’nde 11. Çocuk Sağlığı Toplantısı gerçekleştirildi. B12 Vitamini Eksikliğine Bağlı Nörolojik Sorunlar ve İlaç Alerjilerinde Pratik Yaklaşım gibi konuların konuşulduğu toplantı yoğun ilgi gördü.

KOCAELİ - Zilan Kökerer (Radyo K.İ.)

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda 14 Aralık tarihinde  11. Çocuk Sağlığı Toplantısı düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Demet Demirkol ve Prof. Dr. Gülden Fatma Gökçay, Dicle Üniversitesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Öncel,  Dr. Öğretim Üyesi Işıl Eser Şimşek, Dr. Öğretim Üyesi Sema Aylan Gelen, Dr. Öğretim Üyesi Uğur Demirsoy,  Dr. Öğretim Üyesi Mesut Güngör katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Sarper gerçekleştirdi. Prof. Dr. Sarper, “Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıklar Anabilim Dalı’nın kurucusu Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp’in aramızda bulunmasından büyük mutluluk duyuyoruz. 11.’si düzenlenen Çocuk Sağlığı Toplantısı’nın mimarı olan özveri ve heyecanla her yıl yapılmasını sağlayan Prof. Dr. Bülent Kara’ya teşekkürlerimi bir borç bilirim.” dedi.

Prof. Dr. Demet Demirkol ise, Yoğun Bakım Gereken Çocukta İzlem konusu hakkında bilgiler vererek çocuk acil ve yoğun bakımda neler yapılması gerektiğini açıkladı. Etkinliğin diğer oturumlarında ise Sıvı-Elektrolit Tedavisi, Doğuştan Metabolik Hastalık Acillerinde Yaklaşım,  Süt Çocukluğunda Nutrisyonel B12 Vitamini Eksikliğine Bağlı Nörolojik Sorunlar, Karma veya Dönüşümlü Antipiretik Tedaviyle İlgili Kanıtlar, İlaç Alerjilerinde Pratik Yaklaşım, Nötropenisi Olan Çocukta Ayırıcı Tanı ve Tedavi, Lenfadenopatide Tanı-Tedavi ve Akut Epileptik Nöbet: Tedavi ve İzlem gibi konular hakkında bilgiler verildi.

İLGİLİ HABERLER