- Yurt içinde geliştirilmesi ve üretimi yapılmış ürünler için ayrıca askeri fabrikalarda depo seviyesi bakım kabiliyeti yatırımının yapılmaması,
- Sanayide mevcut olan yetenekler için askeri fabrikalarda tekrar yatırım yapılmaması,
- Askeri fabrikalarda mevcut üretim ve bakım-onarım kapasitelerinin ana yüklenici firmalar kanalıyla tedarik projeleri kapsamında değerlendirilmesi’ bilgilendirilmesine yer verildi.
Tank Palet fabrikası bir gecede mi özelleştirme programına alındı?
19 Aralık 2018 tarihinde çıkarılan 481 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1010’uncu Ordudonatım Ana Tamir Fabrikası (Tank Palet) özelleştirme kapsam ve programına alınmasının ardından ulusal ve yerel medya, sendikalar, muhalefet partileri, halk fabrikanın özelleştirilmemesi ile ilgili yayınlar, açık oturumlar, basın açıklamaları, imza kampanyaları yaptı, yapmaya devam ediyor.
Peki Tank Palet fabrikası bir gecede mi özelleştirme programına alındı?
Aslında her şey, 1998 yılında yayımlanan “Türk Savunma Sanayii Politikası ve Stratejisi Esasları” hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı ile başlamış.
Kaynaklardan edinilen bilgiler doğrultusunda işte adım adım süreç:
1998 yılında yayımlanan, “Türk Savunma Sanayii Politikası ve Stratejisi Esasları” hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararında askeri fabrikaların üretime yönelik mevcut yeteneklerinin özel sektörün kullanımına açılmasını öngörüldüğü Savunma Sanayii Müsteşarlığının Nisan 2009’da yayınladığı 2009-2016 Savunma Sanayii Sektörel Strateji Dokümanında açıkça belirtilmiş.
1998 yılında çıkan bakan kurulu kararında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, Milli Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı İsmet Sezgin’in imzaları bulunuyor.
2009-2016 Savunma Sanayii Sektörel Strateji Dokümanında Askeri Fabrikalar ile ilgili ‘1998 yılında yayımlanan, “Türk Savunma Sanayii Politikası ve Stratejisi Esasları” hakkındaki 98/11173 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı esasen, askeri fabrikaların üretime yönelik mevcut yeteneklerinin özel sektörün kullanımına açılmasını öngörmektedir.
Bu nedenle, askeri fabrikaların mevcut durumunun değerlendirilmesi amacıyla bir fizibilite çalışması yapılması yönünde girişimde bulunulacaktır. Askeri fabrikalarla ilgili olarak ilk etapta alınması öngörülen tedbirler:
İLGİLİ HABERLER