Baş Ağrısı Deyip Geçmeyin

Özel Medar Hastanesi Sakarya Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Birsen Beyazıt, baş ağrısının belli durumlarda ciddi olabileceğini ve bu durumlarda mutlaka nöroloji hekimine başvurulması gerektiğini söyledi.

BAŞ AĞRISI NEDİR?

Baş ağrısı konusunda bilgilendirmelerde bulunan Özel Medar Hastanesi Sakarya Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Birsen Beyazıt, “Günlük hayatta baş ağrısı çok sık karşılaştığımız bir sorun olup hayatının bir döneminde baş ağrısı yaşamayan insan bulmak çok zordur.  Baş ağrısı başın herhangi bir kısmında bazen tek taraflı bazen iki taraflı olabilen zonklayıcı, sıkıştırıcı, saplanıcı, yanıcı, batıcı şekilde meydana gelebilen ve kişiye rahatsızlık veren durum olarak bilinir. Baş ağrısı yavaş başlayabildiği gibi aniden çok şiddetli gelerek, bazen birkaç saat bazen de günlerce sürebilir. Baş ağrısı yaşayan kişilerin ev ve iş hayatlarında zorluk çektiği görülür. Baş ağrılarının çoğunun birincil baş ağrısı dediğimiz altta yatan bir hastalığın olmadığı gruptur. Birincil baş ağrısı olarak en sık migren ve gerilim tip baş ağrısı görülür” dedi.

BU DURUMLARDA HEKİME BAŞVURUN

Uzm. Dr. Birsen Beyazıt son olarak ise şunları kaydetti: “Baş ağrısı bazen bir semptom olup altta yatan bir hastalığın habercisi olabilir. Baş ağrısı yaşayan kişilerde bu ağrı yeni başladıysa ve çok şiddetliyse, ağrı kesiciye yanıt vermiyorsa,  uzun süren bir ağrıysa, dirençli bulantı ve kusma eşlik ediyorsa, ateş yüksekliği varsa, fiziksel aktiviteyle kötüleşme, yatınca artış, kulakta çınlama, çift görme, bulanık görme, kollarda ve bacaklarda uyuşma, kafa karışıklığı, konuşma bozukluğu, güçsüzlük gibi şikâyetler eşlik ediyorsa, çocukluk çağında, 50 yaşından sonra başladıysa ve gebelik ya da doğum sonrası ortaya çıkan bir ağrıysa en kısa sürede nöroloji hekimine başvurmaları ve gerekirse ek tetkik yaptırmaları gerekmektedir.”

İLGİLİ HABERLER