SATSO öncülüğünde Sakarya’nın ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşları şehir ekonomisi ve sorunlarının işbirliği ortamında görüşülmesi adına ortak toplantılara devam ediliyor.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ öncülüğünde gerçekleştirilen aylık istişare toplantılarının sonuncusu MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ev sahipliğinde, diğer STK Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, ETD Sakarya Şube Başkanı Şamil Dedeoğlu, SAKARYAGİAD Başkanı Zafer Bekdemir, ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, SAMİB Başkanı Turgay Çelik, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve Başkan Yardımcısı Süleyman Baş, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Eminler, SATSO Meclis Üyeleri Adnan Borazancıoğlu ve Lütfi Sunman, SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı iştirak etti.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Sakarya iş dünyasını temsil eden STK’lar olarak toplantılarımıza devam ediyoruz. Şunun farkındayız ki; bizlerin iş ve akıl birliğinde çıkacak fikirler bu şehre doğrudan fayda sağlayacaktır. Bizler aynı hedefte, aynı konuların çözümü için enerji harcarsak oluşturduğumuz sinerjinin olumlu geri dönüşlerini alırız, alıyoruz da… Bu toplantılarımız fikir alışverişi ve çözüm önerileri konusunda oldukça verimli geçiyor, Bu fikirler doğrultusunda üniversitelerimizle işbirliğini de güçlendirmeyi hedefliyoruz. İş dünyası üniversite iş birliğini de bu anlamda daha da güçlendirerek birçok konuya çözüm bulacağız.” dedi.
MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, “Bizler ülkemiz ve bölgemiz adına çok kıymetli bir şehrin temsilcileriyiz. Sakarya; konumu, kültürel zenginliği ve potansiyeliyle özel bir kent. MÜSİAD olarak bizler dünyanın 95 ülkesinde, 224 irtibat noktasında varız. Bu geniş ağ sayesinde her şehrimizde önemli konuları değerlendiriyor ve rapor haline getirerek önce Genel Merkezimize, ardından da genel merkezimiz aracılığıyla ilgili bakanlıklara gönderiyoruz. Güncel konjonktürümüzü değerlendirme açısından şehrimizin ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeyi çok faydalı buluyorum. Burada bulunan tüm STK temsilcilerimizi MÜSİAD’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.
Toplantının devamında, STK temsilcileri sırayla söz alarak ihracatta karbon ayak izi, KOBİ ve aile işletmelerinin geleceğe hazırlanması, Sapanca Gölünün korunması, girişimcilerin fona ulaşımı, kayıt dışı ekonomi, planlı ve verimli tarım, iş dünyasında rol model insanlar, sanayi atıklarının değerlendirilmesi, çarpık sektörel dağılım, yazılım mesleğine yatırım gibi konulara ışık tutacak, sorunlara çözüm bulacak tez konuları hakkında öneriler sundular.