Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız kalınmayacak

‘’Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma Projesi’’ düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı

KOCAELİ
Kayıt dışı istihdamın önlenmesine yönelik hazırlanan ‘’Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma Projesi’’, Antikkapı Restoran’da basın mensuplarına tanıtıldı. Kocaeli Üniversitesinin başvuru sahibi olduğu projeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ortak oluyor. Proje koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Koç, 1 Temmuz 2016 tarihinde başlayan projeye Kocaeli’deki tüm kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destek olmasını istedi.

BİLİNÇLENDİRME FAALİYETLERİ YAPILACAK
İl kamuoyunda kayıt dışı istihdamın bireylere ve ülke ekonomisine zararları konusunda bir bilinç oluşturmayı hedefleyen projenin basın toplantısı Antikkapı Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya proje koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Koç, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Bilal Barış, SGK İl Müdür Yardımcısı İsmail Yılal, proje koordinatör yardımcıları Doç. Dr. Ayhan Orhan, Arş. Gör. Mehmet Çağrı Gözen, Emine Ünsal, proje sekreteri Elif Bilge Doğan, Kocaeli Üniversitesi Vakfı Genel Sekreteri Cihan Emre Tomruk, Genç Kocaelililer Derneği Başkanı Sedat Köse katıldı.

UZUN VADEDE ÇIKARLAR UNUTULUYOR
“Sosyal Politika ve İstihdam" faslı kapsamında, insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik sağlanan Avrupa Birliği fonu ile yürütülecek proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Koç, ”Başvurusu alınan 400 projeden 44 tanesinin arasına giren çalışmamız, ayrıca ülkemizin batısından kabul edilen 3 projeden birisi oldu. Projemizin amacı, özellikle sayısı 85 bin civarında olan üniversite öğrencisinden kayıt dışı olarak çalışanlarına yönelik bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunmak. Öğrencilerin kısa vadedeki çıkarlarını düşünüp uzun vadede kendilerine büyük yarar sağlayacak çıkarlarından vazgeçmelerini önlemek” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’İN KATKISI ÖNEMLİ
Tüm kurum ve sivil toplum kuruluşlarını projeye destek olmaya davet eden proje koordinatörü Doç. Dr. Koç, ”Proje 1 yıl sürecek. Bu süre zarfında uluslararası düzeyde bir sempozyum düzenleyeceğiz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeye büyük katkısı var. Özellikle Kocaeli’nin büyük bir kesimine hitap eden KO-MEK vasıtasıyla bilinçlendirme çalışmaları yürütülecek. Eğitim çalışmalarının yapılacağı proje süresince paydaş kurum ve kuruluşlarla birlikte çalıştaylar yapılacak. Bu çalışmalar ile hem kayıt dışı istihdamın zararları ile ilgili bilinirlik arttırılacak, hem de mevcut durum ortaya konularak çözüm önerileri getirilecektir” dedi.

SOSYAL MEDYA
İnternet ve sosyal medyanın, özellikle genç nüfus seviyesinde diğer iletişim aygıtlarına göre daha yoğun kullanılıyor olması nedeniyle projenin resmi sitesi olan http://gencis.org/ aktif ve güncel olarak proje ile ilgili soru işaretlerini cevaplandırırken http://twitter.com/gencis41, http://facebook.com/gencis41 ve http://instagram.com/gencis41 gibi yaygın sosyal medya siteleri üzerinden proje ile ilgili gelişmeler eşzamanlı olarak paylaşılacaktır.


AVRUPA BİRLİĞİ FONU
“Sosyal Politika ve İstihdam" faslı kapsamında, insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik sağlanan Avrupa Birliği fonu ile yürütülecek olan projenin bütçesi 186.000 Euro olup, bu bütçenin 166.000 Euro’luk bölümü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği fonları kullanılarak söz konusu proje için ayrılmıştır. 20 bin Euro’luk bölüm ise Kocaeli Üniversitesi tarafından eş finansman olarak sağlandı.

İLGİLİ HABERLER