Bağlarbaşı’nda Kentsel Dönüşümde Yıkım Başladı

Bağlarbaşı’nda Kentsel Dönüşümde Yıkım Başladı

15 Ekim 2026 Perşembe 15:50

Yalova’nın Bağlarbaşı Mahallesi’nde kentsel dönüşümün ikinci etabında yıkım ve tahliye çalışmaları başladı. Yalova Belediyesi, vatandaşların desteğiyle süreci hızlandırmayı ve bölge sakinlerini sağlıklı konutlara kavuşturmayı hedefliyor.

Yıkım ve Tahliye Süreci

Kentsel dönüşümün ikinci etabında ilk kepçe vuruldu. Çalışmalar, Belediye Başkan Yardımcısı Ömür Bayar, Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürü Osman Basri Erbek ile Zabıta Müdürü Muhammet Öztürk tarafından yerinde takip edildi. Yalova Genç Romanlar Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Kerem Koyuncu ve mahalle sakinleri de sürece destek verdi.

Vatandaş İş Birliği ve Destek

Belediye Başkan Yardımcısı Ömür Bayar, süreci hızlandırmak için vatandaşların iş birliğine teşekkür etti. Koyuncu ise dönüşümün karşılıklı anlayış ve dayanışma ile ilerlemesinin önemine vurgu yaptı. Yıkımı yapılan vatandaşlar konteyner kentlere yerleştiriliyor.

Sağlıklı ve Güvenli Konutlar

Yalova Belediyesi, planlı tahliye ve dönüşüm çalışmalarıyla mahalle sakinlerinin daha güvenli yaşam alanlarına kavuşmasını amaçlıyor. Vatandaşların gösterdiği anlayış sürecin ilerlemesinde önemli rol oynuyor.