Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ballıkaya Barajı’ndan Sakarya’ya su taşıyacak 45 kilometrelik isale hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Üç farklı noktada yürütülen çalışmalar, şehrin içme suyu altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyor.
Üç Noktada Eş Zamanlı İmalatlar
Hızırilyas Tepesi, Arifiye Mollaköy Göleti ve Fırtına Caddesi bölgelerinde devam eden projede, 2 bin ile 2 bin 800 milimetre çapında çelik borular kullanılıyor. Hat boyunca 90 sanat yapısı inşa edilecek.
Su Depolama ve İletim Ağı
Proje kapsamında 22 bin 500 metreküplük su deposu da yapılacak. Bu altyapı ile Ballıkaya Barajı’ndan sağlanacak su, şehir şebekesine güvenli şekilde aktarılacak.
Geleceğe Yatırım
Başkan Alemdar, projenin Sapanca Gölü üzerindeki su kullanım baskısını azaltacağını belirterek, “Şehrimizin su geleceğini koruyacak bu yatırım, kaynaklarımızı gelecek nesillere aktarmamızı sağlayacak” dedi.
