İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tarık Yusuf Uçar Kimdir?

1971 Elazığ doğumlu. İlköğretimi Fatih/İskenderpaşa’da, ortaokul ve liseyi Fatih Koleji’nde tamamladı. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek Lisans ve MBA çalışmalarına Marmara ve Beykent Üniversiteleri’nde devam etti.

Çalışma hayatına özel bir TV kanalında yapım yardımcısı olarak başladı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki SPOR A.Ş. bünyesinde Tesis Müdürü oldu. İstanbul Büyükşehir Encümeninde 4 yıl avukat olarak görev yaptı. İki yıl İETT’de Ticaret Müdürlüğü yaptı. 2003–2004 yıllarında Ankara’da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde Hukuk Müşaviri olarak görev aldı. Bu dönemde Başbakanlıkta yürütülen Yerel Yönetimler Reformu çalışmalarına katıldı.

2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Avrupa Birliği çalışmalarını başlattı. 2005 yılında ülkemiz yerel yönetimlerinde bir ilk olan Avrupa Birliği İlişkileri Müdürlüğünü kurdu. AB fonları için projeler hazırladı ve bunların pek çoğu AB tarafından fonlandı. 2006 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Daire Başkanlığına getirildi. 2009 yılında İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı oldu. 10 yıl bu görevi yürüttü.

2020 Ekim ayında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı makamına atandı.