Bursa’da Yağışlara Büyükşehir 645 Müdahale Yaptı

Bursa’da Yağışlara Büyükşehir 645 Müdahale Yaptı

15 Ekim 2026 Perşembe 23:22

Bursa’da etkili olan kuvvetli yağışlar nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri 645 olaya müdahale etti. 839 personel ve 285 araçla yürütülen çalışmalar, yağışların olumsuz etkilerini azaltmayı hedefliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinasyonunda harekete geçen ekipler, ulaşım, su, kanalizasyon ve diğer altyapı sorunlarına anında müdahale ediyor.

Yoğun Ekip ve Araç Seferberliği

Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım, BUSKİ, Park ve Bahçeler, Tarım Peyzaj, Destek Hizmetleri ve İtfaiye birimlerinden toplam 839 personel ile 285 araç ve iş makinesi sahada görev yapıyor. Ekipler, vatandaşların günlük yaşamının etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

İhbarlar İçin İletişim Kanalları

Vatandaşlar, acil durum ve ihbarlarını ALO 153 veya 0501 153 16 16 WhatsApp hattı üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ne iletebiliyor. Su ve kanalizasyonla ilgili sorunlar için ise BUSKİ Alo 185 hattı hizmet veriyor.