Edirne Kitap Günleri 17 Bin Ziyaretçi Ağırladı

Edirne Kitap Günleri 17 Bin Ziyaretçi Ağırladı

27 Ekim 2026 Salı 10:08

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Edirne Kitap Günleri, yaklaşık 17 bin ziyaretçinin katılımıyla sona erdi. Etkinlik, öğrencilerden huzurevi sakinlerine kadar geniş bir katılımcı yelpazesiyle Edirne’nin kültür hayatında önemli bir yer edindi.

Kitap Günlerinin Etkisi

16-25 Ekim tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, 62 yazar ve 28 yayınevi yer aldı. Şehir merkezindeki ve köylerdeki 40 okuldan öğrenciler etkinliğe katılarak kitaplarla buluştu.

Başkan Gencan’ın Değerlendirmesi

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, binlerce insanı kitapların etrafında buluşturmanın kendisi için önemli olduğunu belirtti. Gencan, kültür ve sanatın Edirne’de daha fazla yer alması için çalışmaların süreceğini ifade etti.