İstanbul
Hafif yağmur
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim 101 öğretmene Astromoni ve Beceri eğitimi

101 öğretmene Astromoni ve Beceri eğitimi

Öğretmenlerde astronomi bilgi ve becerileri oluşturmak ve geliştirmek üzere teorik ve uygulamalı eğitimler içeren “Fen Eğitiminde Astronomi Bilgi ve Becerilerini Geliştirme Projesi (FEGEP-AÖS 9)” Öğretmen Eğitimleri, Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirilen Fen Eğitiminde Astronomi Bilgi ve Becerilerini Geliştirme Projesi (FEGEP) Öğretmen Eğitimlerine 17 ilçeden 64 okul ve kurumdan 65’i fen grubu (fen bilimleri, fizik, kimya ve biyoloji) 36’sı sınıf öğretmeni olmak üzere toplam 101 öğretmen katıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Soydugan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Küçük, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Memduh Sami Taner, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Sevim, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Karademir’in konuşmacı olarak katıldığı programda eğitime katılan öğretmenlerle “Stellarium Uygulama, Gök Atlası Yapımı,Takımyıldızı Dürbünü Yapımı veMitolojik Astronomi” konularında atölye çalışmaları gerçekleştirdi.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen kapanış ve sertifika töreninde programa katılan akademisyen ve öğretmenlerle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “Öncelikle farklı ilçelerimizden buraya teşrif ederek ‘Ben de varım.’ diyen siz değerli öğretmenlerimize, bu çalışmanın hayat bulmasındaki değerli katkıları nedeniyle Yuşa Bey’in şahsında AR-GE birimimizin tüm çalışanlarına teşekkürü bir borç biliyor; bu güzelliklerin artarak devam etmesini ve ülkemize yayılmasını niyaz ediyorum. 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde öğretmen atölyeleri çalışmalarını çok önemsiyoruz. Çünkü öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel yeterliliklerinin artırılması, eğitim-öğretim çalışmalarında ihtiyaç duyacakları noktalarda birikimlerinin güçlendirilmesi ve 21. yy. becerilerine sahip öğretmenler olarak gelişmelerine imkan sağlanması çok önemli. Biz inanıyoruz ki teknolojinin hızla geliştiği, sosyal ve ekonomik alanlarda yeniliklerin ve dolayısıyla bilginin arttığı bu dönemde öğretmenlerimizin akademik olarak daha donanımlı oldukları sınıflarda öğrencinin merkeze alınması kolaylaşacak ve eğitimin kalitesi de artacaktır” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *