İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Adabilim Anasınıfı öğrencilerinden 869 Şenliği

Adabilim Anasınıfı öğrencileri tutumlu olmak, yatırım yapmak ve yerli malı tüketmek temalarının işlendiği ve “869 Şenliği” adı verilen bir etkinlik gerçekleştirdi.

SAKARYA

Adabilim Anasınıfında gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin ortaklaşa hazırladığı yöresel izler taşıyan etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Adını da ülkemizin barkod numarası kodundan alan etkinlikte veli-okul- öğretmen işbirliğinin en güzel örneği sergilendi. Öğrencilerin birbirinden güzel bölgenin kendine özel yemeklerini ve belirli eşyalarını tanıttıkları etkinlikte öğrenciler oldukça keyifli anlar yaşadı.

Adabilim Anasınıfı Öğretmeni Betül Ersoy Esen etkinlikte öğrencilere parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi koruma ve kullanma alışkanlıklarını kazanma ve tutumlu olma, yatırım yapma ve yerli malını kullanma mesajı verdi. Alışveriş sırasında özellikle yerli mallarının alınmasına özen gösterilmesi gerektiğinin altı çizerek fast food kültürünün zararları ve sağlıklı beslenmenin önemi anlattı.

Etkinlikte öğrencilerin getirdiği pasta, börek, tatlı, çeşitli meyveler gibi farklı doğal yiyecek ve yerli içecek türleri bir masada birleştirilerek etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilere ikram edildi.