İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Adapazarı İlçe MEM “Canlı Okul Tanıtım Günleri” Devam Ediyor

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Akademik Başarıyı Arttırma ve Dijital Yönetim Biriminin birlikte hazırladığı Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi ile başlayan, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ve  Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu  ile devam eden çalışmanın dördüncüsü Sakarya/Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile gerçekleştirilecektir.

“CANLI OKUL TANITIM GÜNLERİ”

“Canlı Okul Tanıtım Günleri”  adlı çalışmanın Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam edeceği duyurusu 12 Ocak 2021 tarihinde adapazarimem instagram sayfasında da yayınlanmıştır.

Salgın sürecinde okul ziyareti yapamayan 8. sınıf öğrencilerinin bilgilenmelerini, öğrencilerin ilgi duydukları alanları ve yeteneklerini keşfetmelerini ve bu yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmelerini, doğru bilgiyi alanında uzman kişilerden almalarını sağlamak amacıyla planlanan çalışmanın dördüncüsü 13 Ocak 2021 tarihinde saat 19.00’ da zoom üzerinden yapılacaktır. Aynı zamanda canlı olarak adapazarimem instagram sayfasından da yayınlanacaktır.

 “Canlı Okul Tanıtım Günleri” çalışmasının dördüncüsü Sakarya/Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam edecektir. Sakarya/Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Alan Şefi Akın Dede ile  Mithatpaşa Ortaokulu Uzman Psikolojik Danışman Seval Oyuncakçı’ nın moderatörlüğünde yürütülecek olan bu çalışma öğretmenlerin, velilerin ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımını beklemektedir.

“OKUL TANIMI YETENEKLERİ FARK ETTİRİR”

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş: Adapazarı ilçesi için  önemli olan “Canlı Okul Tanıtımı” çalışmalarının dördüncüsünün Sakarya /Adapazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam edileceğini, zorlu salgın sürecinde öğretmenlere, öğrencilere ve velilere en iyiyi sunmak için uğraşıldığını, öğrencilerin ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda belirledikleri okullarla ilgili en doğru bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırabilmek amacıyla hazırlanan  bu tür çalışmaların önemli olduğunu, belirtti.

Bakırtaş; gitmek istedikleri okullarla ilgili öğrencilerin bilgilenmelerini sağlamak, öğrencilerin sınav stresini azaltmak, öğrencilere ve velilere yol göstermek amacıyla alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan bu tanıtımların takip edilmesinin öğrencilerin yeteneklerini fark etmesine  ve yetenekleriyle ilgili okullara  yönlenmesine   katkı sağlayacağını belirterek, “Okul tanıtımı yetenekleri fark ettirir ve şekillendirir. ” dedi.