İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atlas Üniversitesi Öğrencileri Tübitak Projeleriyle Büyük Başarı Yakaladı

Türkiye’de eğitime yeni bir bakış açısı kazandırma vizyonuyla yola çıkan Atlas Üniversitesi’nin ilk akademik yılında farklı bölümlerden 14 öğrenci, projeleriyle TÜBİTAK desteği almaya hak kazandı. Bu başarısıyla Atlas Üniversitesi, vakıf üniversiteleri arasında en çok projesi kabul edilen ilk 3 üniversite içinde yer aldı. Destek almaya hak kazanan projeler arasında pandemi döneminin insan hayatına etkilerinden farkındalık projelerine ve sesli dijital tiyatro projesine kadar birçok başlık bulunuyor. Araştıran, geliştiren ve sorgulayan gençler yetiştirmeye odaklanan Atlas Üniversitesi’nin akademisyenleri, ilk akademik yılda gelen bu başarıyı daha da büyüterek her yıl sürdüreceklerinin altını çiziyor. 

Pandemi Döneminin İnsan Hayatına Etkisi Projelerde Yer Buldu

Covid-19 süreci insanların hayat tarzlarında her alanda değişikliklere sebep oldu. Bu değişikliklerin beslenme alışkanlıklarına etkisini konu alan Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı öğrencileri, projelerinde kentsel ve kırsal alanda yaşayan nüfusun beslenmelerinde pandemi sebebiyle ne tarz değişiklikler olduğunu araştırdıkları proje ile TÜBİTAK desteği almaya hak kazandılar. Psikoloji öğrencileri, pandemi sebebiyle uygulamaya geçen uzaktan eğitim ve normal eğitim arasında akademik başarının kaygı, kişilik tipi gibi parametreler açısından farkını, Ergoterapi Lisans Programı öğrencileri ise sağlık çalışanlarının yaşam kalitesi ve yaşam kalitesindeki problemleri değerlendirip sonucunda ise sağlık çalışanlarının çalışma performanslarının hangi şekilde etkilendiğini araştırdıkları proje ile TÜBİTAK desteği almayı başardılar.

Tıp Fakültesi’nin Kadın Sağlığına, Diş Hekimliği Fakültesinin Mülteci Çocukların Sağlık Erişimine Dikkat Çeken Projeleri de TÜBİTAK’ta…

Endometrium kanseri, kadınlarda meme kanseriyle birlikte en çok görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Bu kanser türü erken teşhis edilebilen ve erken teşhiste çoğunlukla tedavinin başarıyla sonuçlandığı bir tür. Tıp Fakültesi öğrencileri ise ülkemizde rezervi oldukça fazla miktarda bulunan bor mineralinin kanser hücrelerine etkisinin olup olmadığını araştırdıkları projeleriyle TÜBİTAK desteği aldılar. Bunun yanı sıra bir farkındalık projesi de Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden geldi. Mülteci çocukların ağız ve diş sağlığı hizmetlerine erişiminin incelenmesi üzerine hazırladığı proje de destek hakkı kazanan 14 proje arasında yer alıyor.

Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden Hayallere Pencere Açan Proje…

Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan sesli dijital tiyatro platformu projesi de TÜBİTAK desteği alan projeler arasında yer alıyor. Proje ses yetisinin maksimum seviyede kullanılarak hayal kurdurmayı ve bu hayali, gerçeğe en yakın şekilde sunabilmeyi amaçlıyor. 

Araştıran, Geliştiren, Sorgulayan ve Uygulayan Üniversite

Araştırmalara imkan sağlayan temel eğitim laboratuvarları ve Türkiye’nin en büyüklerinden olan mikrobiyoloji laboratuvarının yanı sıra akademisyenlerin, öğrencilerin ve alana hizmet veren tüm çalışanların eğitim alabileceği X Labs Ar-Ge laboratuvarları Atlas Üniversitesi bünyesinde yer alıyor. Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük, aynı zamanda Z kuşağını da çok iyi anladıkları için eğitimde fark yarattıklarının altını çiziyor. Küçük, ‘Z kuşağı öğrenme sürecine dahil olan, sosyal tecrübeyi önemseyen, kariyer odaklı, pasif olmayı reddeden, interaktif, dijital öğrenme araçlarını çok iyi kullanan ve bilgiye hızlı erişimi seven bir kuşak. Aynı zamanda bilgiyi deneyimle birleştirerek, uygulayarak, farklı farklı pratikler ile öğrenmek arzusunda. Z kuşağı sınırları sevmiyor. O nedenle dünyanın her yerinde çalışabilecek, proje geliştiren, sorgulayan öğrenciler yetiştirmek bizim temel hedefimiz. Yeni neslin liderlerinin ihtiyaç duyduğu güven, bağımsızlık, beceri ve küresel rekabet gücünü tüm öğrencilerimize aşılıyoruz.’ şeklinde konuştu.

Atlas Üniversitesi Girişimci Gençler Yetiştirmeye Odaklanacak

Proje tabanlı, tematik eğitim ve işbirliğine önem veren hibrit eğitim sistemini benimseyen Atlas Üniversitesi, tüm eğitim kadrosuyla öğrenciyi merkeze alan ve öğrencinin ihtiyaç duyduğu metodları destekleyen mentorluk sistemi içerisinde faaliyetlerini yürütüyor.                      Ölçme ve değerlendirmenin ötesinde bir eğitim yolculuğu sunan eğitim modeli, süreç içerisinde tam yetkinlik kazandırmaya odaklanıyor. Girişimci gençler yetiştirmeye odaklanan Atlas Üniversitesi, özellikle başarılı olan öğrencilerden müteşebbis, girişimci gençler yetiştirerek onlarla ortaklıklar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bu anlamda tüm know-how’ını paylaşarak dünyanın birçok noktasında başarılı gençlerle yeni sağlık merkezleri ve hastaneler kurulacak.