İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Bakan Selçuk’tan öğretmen ihtiyacı ile ilgili açıklama

Bakan Selçuk’tan öğretmen ihtiyacı ile ilgili açıklama

494
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim 2035’lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Buna göre de yükseköğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 eğitim vizyonu ışığında İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen programda konuştu. Bakan Selçuk konuşmasında, “YÖK ile birlikte güzel bir iş birliği içerisindeyiz. Öğretmen yetiştirmede bizim kendi ülkemizin damarından gelen bir yaklaşım var. Bu damara uygun bir şekilde çocuğa şefkat göstermeyi, sadece müfredat yetiştirmekten söz etmeyen, çocuk yetiştirmekten, insan yetiştirmekten söz eden bir anlayışı gündeme getirmek istiyoruz. Bununla ilgili adımlarımızı attık. Bunun için öğretmen yetiştirmeyi bütünsel olarak ele alıyoruz. Mesela pedagojik formasyon ile ilgili ele aldığımız kararda; herkesin formasyon almasından ziyade öğretmenlik sınavını kazanan kişilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak formasyon vermesi ve böylece öğretmen ile ilgili bir karar destek sistemine dayanması önemlidir” dedi.

Bakan Selçuk ayrıca konuşmasında, “Bizim 2035’lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Buna göre de yükseköğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz. Bu modelle bazı fakültelerde eğitim fakültesini yeniden şekillendirmek için çalışma başlatıyoruz" dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *