İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Çalışma Ekonomisi Öğrencileri İşgücü Piyasasına Hazır Olacak

Çalışma Ekonomisi Öğrencileri İşgücü Piyasasına Hazır Olacak

921
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Çağlar Özdemir’in öncülüğünde, İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile birlikte Türkiye’de örnek olacak bir proje başlatılıyor.

SAÜ SBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümüne yeni eklenen “İşgücü Piyasasında Kurumsal Uygulamalar” dersi, sektör temsilcileri ve uzmanlar tarafından verilecek. Türkiye’de bu alanda ilk olacak projede İŞKUR ve SGK Sakarya il müdürlüklerinden gelecek uzmanlar, öğrencilere sosyal güvenlik, toplu iş hukuku ve iş güvenliği gibi konularda sektöre özgü bilgiler verecek.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özdemir, “İşgücü Piyasasında Kurumsal Uygulamalar” dersi ile bölüm öğrencilerinin mezun olmadan iş dünyasından uygulamaya dönük bilgilere de sahip olacaklarını belirterek, dersi İŞKUR ve SGK Sakarya il müdürleri ve bu kurumlardan gelecek uzmanların vereceğini söyledi. Çalışma Ekonomisi bölümünün ise sadece yapılandırma ve yönlendirmeye yönelik akademik müdahalesi olacağını ifade eden Özdemir, bölüm olarak son dönemde yapmış oldukları düzenlemelerle yenilikçi eğitim müfredatları inşa ettiklerini kaydetti.

14 haftalık bir ders

Çağlar, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünün akademik olarak işgücü piyasalarının tematik olarak nasıl işlediğini anlamaya yönelik olduğunu ifade ederek, “Bölümümüz alan olarak hem İŞKUR hem de SGK ile doğrudan muhataptır. Öğrencilerimiz sosyal güvenlik, toplu iş hukuku, iş güvenliği gibi tematik dersler alır ve işgücü piyasası bağlamında çalışma ekonomisi çalışır. Öğrencilerimizin teorik bilgilerin yanında pratik bilgileri de edinebilecekleri bir uygulama başlatmak istedik. Bu doğrultuda İŞKUR ve SGK ile işbirliği yaparak, bu kurumların şu anda hali hazırda yürütmüş oldukları kurumsal uygulamaları öğrencilere bir ders olarak vereceğiz. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümüne ‘İşgücü Piyasasında Kurumsal Uygulamalar’ isimli bir ders açılacak ve bu ders, önümüzdeki dönemde öğrencilerin 14 haftalık ders programına işlenecek. Bu anlamda Türkiye’ye de örnek olabilecek bir proje” şekline konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *