İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim “Dijital Diplomasi” Projesi AB Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

“Dijital Diplomasi” Projesi AB Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

1531
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgün Erler Bayır'ın “Dijital Diplomasi: Ortak Geleceği Teknolojiyle İnşa Etmek” (Digital Diplomacy: Building the Common Future with Technology) [DD-Tech] isimli başvurusu, Erasmus+ Programı KA220 Yükseköğretim İçin İş birliği Ortaklıkları Kapsamında desteklenmeye uygun görüldü. Proje, değerlendirilen ve puanlanmaya alınan 122 proje başvuru arasından fonlanmaya hak kazandı.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda görevli Doç. Dr. Özgün Erler Bayır’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek proje, ‘dijital diplomasi kültürü’nü hayata geçirecek yetileri öğrencilere kazandırmayı, edindikleri becerileri inovasyon süreçlerinde uygulamaya teşvik etmeyi ve öğrencilerin teknolojik tepki/çözüm kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitimler, yaygınlaştırma aktiviteleri, modülün hazırlanması ve uygulanması aşamalarını içeren proje 3 yıl boyunca devam edecek.

5 Ülkeden 6 Üniversite Ortak Dijital Diplomasi Müfredatı Geliştirerek Öğrencilerin Kapasitelerini Artıracak

Küresel eğilimleri kavrayabilen “geleceğin diplomatlarının” yetiştirilmesi için Dijital Diplomasi dersi kapsamında Avrupa ülkeleri arasında dijital temelli ortak bir müfredat geliştirmeyi amaçlayan projenin ortakları; İtalya’dan Universita Cattolica del Sacro Cuore, Estonya’dan Tartu Üniversitesi, Slovenya’dan Ljubljana Üniversitesi, Romanya’dan Bükreş Üniversitesi ve Türkiye’den İstanbul Ticaret Üniversitesi’dir.

Proje kapsamında öğrencilerin dijital becerilerini geliştirecek araçların kullanılmasının yanı sıra, 'yaparak öğrenmeyi' teşvik eden uygulamalar da gerçekleştirilecek. Sürdürülebilir ve teknolojik müdahale/çözümlerle bağlantılı dijital yeterliliklerini geliştirmeye istekli öğrenciler yetiştirilmesi planlanan proje kapsamında, öğrencilerin geleceğin diplomatları/karar vericileri olarak dijital geleceği şekillendirmede kayda değer bir etkiye sahip olacakları tahmin ediliyor.

Bir Modülden Daha Fazlası
Proje kapsamında 5 ülkeden 6 kurumun desteği ile sadece Dijital Diplomasiye dair bir modülün geliştirilmesi değil aynı zamanda eğiticiler için manuel ve dijital bir platformun kurulması hedefleniyor. Toplamda 60 öğrencinin ve 24 eğiticinin faydalanacağı DD-Tech projesi çok sayıda uluslararası aktivite ve eğitime de ev sahipliği yapacak.
Erasmus+ K2 Stratejik Ortaklık Nedir?
Katılımcı kuruluşların uluslararası işbirliğinde deneyim kazanmalarını ve kapasitelerini güçlendirmelerini, aynı zamanda yüksek kaliteli yenilikçi çıktılar üretmelerini amaçlayan Stratejik Ortaklık projeleri yüksek öğretim özelinde yükseköğretim sektörünün daha da bağlantılı, yenilikçi, kapsayıcı ve dijital hale gelmesine destek oluyor. Program, yükseköğretim kurumları ile onları çevreleyen inovasyon ekosistemleri arasında çok daha derin ve disiplinler arası işbirliğini ve eğitim, araştırma ve inovasyon arasındaki bağların güçlendirilmesini teşvik edecek.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *