İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Doç. Dr. Ergören bilimsel çalışması ile birinci oldu

Doç. Dr. Ergören bilimsel çalışması ile birinci oldu

701
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören’in nörolojik hastalıklarda genler üzerine yaptığı bilimsel çalışma, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik ve Nöroloji Anabilim Dallarının ev sahipliğinde Adana’da düzenlenen sempozyumda birincilik ödülü aldı.

5. Adana Genetik Günleri Nörogenetik Sempozyumu, 300’e yakın katılımcı ile gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik ve Nöroloji Anabilim Dallarının ev sahipliğinde yapılan sempozyumda, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DESAM) araştırmacısı Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören “Nörolojik Hastalıklarla İlişkili Sendromlarda Klinik Fenotipi Değiştiren Arka Plandaki Genetik Nadir Varyantlar” isimli bilimsel çalışması ile sunum birincilik ödülü aldı. Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Erciyes Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi ile birlikte yürütülen çalışmada nörolojik hastalık etkeni olabilecek olası patojenik yeni gen ve nadir gen varyantlar üzerinde çalışıldı.



“Güncel genom düzenleme yöntemi kullanılmaya başlandı”

Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, hem yurt dışındaki proje ortakları hem de Yakın Doğu Üniversitesi Nöroloji ve Pediatri Anabilim Dallarıyla iş birliği içinde yürütülen nörolojik hastalık etkeni olabilecek olası patojenik yeni gen ve nadir gen varyantlarında özellikle güncel genom düzenleme yönteminin kullanılmaya başlandığını söyledi. Ayrıca Ergören, bozuklukların moleküler patogenezinin anlaşılması için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *