İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Geyve’de kaya tırmanışı yaptılar

Geyve’de kaya tırmanışı yaptılar

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu, Geyve'de 'Kaya Tırmanışı Şenliği' düzenledi. Etkinlik, öğrencilerin doğayla bağ kurmasını, fiziksel dayanıklılıklarını geliştirmeyi ve doğa sporlarıyla ilgili bilinçlendirme sağlamayı hedefliyor. Deneyimli eğitmenler eşliğinde gerçekleşen etkinlikte öğrencilere tırmanış teknikleri ve güvenlik önlemleri öğretildi.

SAKARYA- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu, Geyve’de deneyimli eğitmenler eşliğinde ‘Kaya Tırmanışı Şenliği’ gerçekleştirdi.

SUBÜ Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu, Geyve Ceceler Mahallesi’nde ‘Kaya Tırmanışı Şenliği’ gerçekleştirildi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe, topluluğun akademisyen başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Murat Şen ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Mehmet Cemil Erden de katılım sağladı. Etkinlikle, öğrencilerin doğayla bütünleşmesini sağlamak, fiziksel dayanıklılık, dikkat ve denge gibi becerilerinin gelişimine de katkı sunmak hedeflendi. Deneyimli eğitmenlerin gözetiminde güvenli şekilde tırmanışlarını gerçekleştiren öğrenciler; tırmanış teknikleri, güvenlik önlemleri ve doğa sporlarında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirildi. Topluluk akademik başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Murat Şen, şenliğin hem sportif hem de eğitici yönüyle öne çıktığını vurgulayarak, “Amacımız yalnızca tırmanış yapmak değil doğayı tanımak, doğayla uyumlu yaşam becerileri kazanmak ve öğrencilerimizi doğa sporları konusunda bilinçlendirmek. Bu tür faaliyetlerle öğrencilerimiz hem ruhsal hem fiziksel olarak gelişim gösteriyor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *