İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim 'Gönlünüze uygun tercihleri ortak akılla yapın'

'Gönlünüze uygun tercihleri ortak akılla yapın'

NTV’den canlı yayınlanan ‘Doğru Tercih’ programına katılan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Öğrenci adayı kardeşlerimize üniversite tercihlerini, gönüllerine göre olacak şekilde doğru insanlarla istişare ederek ortak akılla yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, NTV ekranlarından canlı yayınlanan ‘Doğru Tercih’ programına konuk olarak sunucu, yorumcu ve yazar Sadık Gültekin’in sorularını cevaplandırdı. +1 Uygulamalı Eğitim Modeli’ne ilişkin bilgiler paylaşan Sarıbıyık, ayrıca yaparak öğrenmenin önemi ve iş dünyasının taleplerine yönelik detaylar aktardı ve iş birliklerinin önemine değindi.

Uygulamayı en iyi yapan üniversiteyiz

Öğrencilerini bir dönem tam zamanlı olarak iş dünyasıyla birlikte yetiştirdikleri bilgisini veren SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Teorik bilgiye artık her yerden ulaşılabiliyor. Önemli olan iş dünyasıyla kurduğumuz temaslarda ortaya çıkan uygulama becerisi ile ilgili sıkıntıları çözmek. Şu anda Türkiye’de bunu en iyi şekilde başaran üniversite olduğumuzu söyleyebilirim. Öğrencilerimiz meslek yüksekokullarında 3 ya da 4. yarıyılda, fakültelerde ise 7 ya da 8. yarıyılda iş dünyasına gidiyor. Akademisyenlerimiz de sürekli takipte olarak teknik destek sağlıyor. Öğrencilerimiz daha okulu bitirmeden iş tecrübesine sahip oluyor hatta önemli bir kısmı işe giriyor. Çünkü üniversite iş dünyasının içinde, iş dünyası da üniversitenin içinde yer alıyor. Bir dersin bir ya da iki konusunu iş dünyasından insanlar sınıflarımıza gelerek anlatıyor. Öğrencilerimizle bir bağ kuruyorlar ve gelecekte iş hayatında onları neler beklediğini anlatıyorlar. Okulumuzun içinde yer alan İŞKUR Ofisi de sınıflara girerek öğrencilerimize kariyerlerini nasıl yönlendirebileceklerine ilişkin tavsiyelerde bulunuyor” diye konuştu.

50 binin üzerinde +1 Mezunu

Sahada 50 binin üzerinde +1 Mezunu öğrencileri olduğunu vurgulayan Sarıbıyık, “Bu öğrencilerimiz kendilerinden sonra bu sistem içerisinden gelen öğrenci kardeşlerimize de sahip çıkıyorlar. Yeni teknolojiyi yerinde görüyorlar. İş dünyasının çözülmesi gereken bir sorunu varsa bunu da akademisyenlerimizle birlikte Ar-Ge projeleri ile çözüyorlar. Müfredatlarımızı da iş dünyası ile birlikte belirliyoruz. Açtığımız bölümler ise Fikir Sofrası’nda gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda ihtiyaçlara yönelik açılıyor. Başarısızlık diye bir şey yoktur. Öğrenci adayı kardeşlerimize üniversite tercihlerini, gönüllerine göre olacak şekilde doğru insanlarla istişare ederek ortak akılla yapmalarını tavsiye ediyorum. Bizim kampüs alanımız da çok güzel. Ben kampüs alanlarının öğrencilerinin ufkunu açtığını düşünenlerdenim. Sakarya bir öğrenci şehri. Üniversitemizde çift anadal, yandal ve dikey geçiş imkânları mevcut. Buna ek olarak meslek yüksekokullarımızda da çift anadal ve yandal uygulamalarımız var. Şöyle bir şeyle karşılaştık; otomotivci otomobil parçası satacak ama pazarlamayı bilmiyor. Biz oraya hemen bir yandal imkânı koyduk 3 tane daha ders alarak otomotiv okuyan öğrencimiz pazarlamayı da çözmüş oldu.”

Sakarya ile sınırlı değiliz

Güçlü bir geçmişe sahip genç bir üniversite olduklarını kaydeden Sarıbıyık, “Arkada büyük bir birikimimiz olduğu gibi genç olmamızın getirdiği bir dinamizm var. Örneğin şu anda pandemi nedeniyle okullar kapalı. Ancak TEKNOFEST’e hazırlanan öğrencilerimiz sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar tamamen kendi rızalarıyla atölyelerde çalışarak hazırlıklarını sürdürüyorlar. Geçen yıl kendi yaptıkları çalışmalarla geliştirdikleri elektrikli araçla 3 ödül birden aldılar. Bu yıl ayriyeten otonom araç üzerinde de çalışıyorlar. Öğrenci merkezli bir eğitimi esas alıyoruz. +1 Uygulamalı Eğitimimizi sadece Sakarya ile sınırlı tutmuyoruz. Bölgenin tümüne öğrencilerimizi ve hocalarımızı gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *