İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim İstanbul Eğitim Araştırmaları Kongresi" başladı

İstanbul Eğitim Araştırmaları Kongresi" başladı

İstanbul'da düzenlenen "İstanbul Eğitim Araştırmaları Kongresi"nde Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve eğitim sistemindeki değişiklikleri vurguladı. Kongre, eğitim sisteminin güçlendirilmesini ve iyi uygulamaların paylaşılmasını amaçlıyor. Kongre, yarın da devam edecek.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Boğaziçi Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen "İstanbul Eğitim Araştırmaları Kongresi" başladı.

 

Kongrenin açılışında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, tüm dünyada odaklanılan konulardan birinin, öğretim programları yani müfredat olduğunu söyledi.

 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne neden ihtiyaç duyulduğuna değinen Yelkenci, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli özgün bir modeldir. Bilgi, kazanım temelli programlar uzun zamandır dünyada ve ülkemizde uygulanan programlardır. Burada aslında bilgi üzerinden bir öğretim programı yaptığınız zaman tüketime yönelik bir şey yapmış oluyorsunuz. İnsanlara becerileri verdiğiniz zaman ki bu çok basit bir meseledir. Beceri elde edildiği zaman o beceriyle üretebilirsiniz temel mesele budur. Bir diğer ihtiyaç noktası ise bilgi üzerinden her şeyi verme çabası." ifadelerini kullandı.

 

Yelkenci, Türkiye'de kullanılan eğitim modelinin birçok noktada özgünleşerek farklılaştığını kaydederek, hukukta yeni çıkan bir yaklaşım olduğunu, bu yaklaşımın "unutulma hakkı" şeklinde hayata girdiğini aktardı.

 

Unutulma hakkının öğrenciler için çok önemli olduğunu düşündüğünü ifade eden Yelkenci, "Burada bununla ilgili geçen yıl yaptığımız bir değişiklik tamamen buna yönelikti. Öğrencilerin görüntülerinin sosyal medyada paylaşılabilmesi için velisinden, çocuğun yaşı küçük olsa bile rehber öğretmen nezaretinde, öğrenciden izin alınarak yapılabileceği düzenleme tamamen unutulma hakkına yönelik bir çalışmadır." diye konuştu.

 

İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinin katkılarıyla Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi'nde "Türkiye Yüzyılı'nda Eğitim: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" temasıyla düzenlenen kongreye, eğitimciler ile üniversitelerden akademisyenler katıldı.

 

Kongre ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde eğitim sisteminin güçlendirilmesi ve sahada uygulanabilir iyi örneklerin görünür kılınması amaçlanıyor.

 

Çeşitli oturumların gerçekleştirileceği kongre yarın da devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *