İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim İÜ-Cerrahpaşa'daki saha ziyareti çıkış bildirimi toplantısıyla tamamlandı

İÜ-Cerrahpaşa'daki saha ziyareti çıkış bildirimi toplantısıyla tamamlandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında gerçekleştirilen saha ziyareti, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da düzenlenen çıkış bildirimi toplantısıyla sona erdi. 9 Aralık’ta başlayan saha ziyaretinin ardından Rektör Prof.

647
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında gerçekleştirilen saha ziyareti, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da düzenlenen çıkış bildirimi toplantısıyla sona erdi.

9 Aralık’ta başlayan saha ziyaretinin ardından Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın başkanlığında düzenlenen toplantıya Üniversite Senato Üyeleri, Kalite Komisyonu, Kalite Koordinatörlüğü ve Daire Başkanları katılım sağladı. YÖKAK tarafından görevlendirilen Değerlendirme Takımı, saha ziyareti süresince elde ettikleri veriler ışığında gerçekleştirdikleri değerlendirmeleri ve gözlemlerini katılımcılarla paylaştı.

Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın, KAP sürecinin sadece bir değerlendirme değil, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Aydın, “Kalite Koordinatörlüğümüz, Kalite Komisyonumuz ve akademik ile idari personelimizin katkılarıyla yürütülen çalışmalar, üniversitemizin kalite odaklı hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu sürecin çıktılarının, üniversitemizin stratejik hedeflerine ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Akreditasyon Programı, yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesini “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü çerçevesinde ele alarak, üniversitelerin eğitim-öğretim ve yönetim süreçlerindeki iyileştirme alanlarını belirlemeyi hedefliyor. Üniversitede gerçekleştirilen bu süreç, akademik ve idari birimlerin kalite odaklı çalışmalarını daha ileriye taşımak adına önemli bir adım oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *