İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Kemik Hasarı ve Kanserine SAÜ’den Çözüm

Kemik Hasarı ve Kanserine SAÜ’den Çözüm

1875
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sakarya Üniversitesi patent ve faydalı model sayılarını her geçen gün artırmaya devam ediyor. 

Sakarya Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Cuma Bindal, Prof. Dr. Mediha İpek, Prof. Dr. Mahmut Özacar, Doç. Dr. Serbülent Türk, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Altınsoy ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gözde Fatma Çelebi Efe tarafından geliştirilen ''Kemik Hasarlarında Kullanıma Uygun Yeni Bir Hibrit Kaplama Malzemesi'' başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent almaya hak kazandı.

SAÜ Biyomedikal, Manyetik, Yarıiletken Malzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİMAYAM) laboratuvarında üretilen Kemik Hasarlarında Kullanıma Uygun Yeni Bir Hibrit Kaplama Malzemesi, malzemenin vücuda uygun cevap verebilme ve aynı zamanda canlı vücudu için herhangi bir yan etki oluşturmayan implant malzeme üzerine uygulanmaktadır. Buluşla birlikte, kemik kaybını önlerken aynı zamanda kemik oluşumunu hızlandırma, cerrahi doku bölgesinde tekrar kanserli hücre oluşumunu engelleme sağlanmaktadır.

Patent almaya hak kazanan akademisyenleri tebrik eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Üniversite olarak, araştırma üniversitesi vizyonu doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Üniversite olarak güçlü bir akademik kadroya sahibiz ve patent ile faydalı model sayılarının artması bunun en büyük göstergesi. Patent başvuru süreçlerinde akademisyenlerimize katkı sağlayan Sakarya Teknokent ve ADAPTTO personellerini de başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Patentimizin en kısa zamanda ticarileşeceğine inanıyorum” dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *