İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Matematik endişesi başarısızlığa yol açıyor

Matematik endişesi başarısızlığa yol açıyor

1031
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Matematik Kaygısı ve Matematik Ders Çalışma Yöntemleri” adlı panelde konuşan Doç. Dr. Murat Tezer, matematik kaygısının yüksek olması durumunda kaygıya bağlı olarak ders çalışmama isteksizliği oluştuğunu ve sınavda başarısız olmaya neden olduğunu söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele, Yakın Doğu Üniversitesi öğretim elemanlarından Prof. Dr. Allaberen Ashyraliyev, Doç. Dr. Murat Tezer, Yrd. Doç. Dr. Meryem Gülyaz Cumhur, Dr. Hediye Sarıkaya Yetiş, Uz. Şeyma Bozkurt katılımıyla “Matematik Kaygısı’nın” önüne geçilmesi konusunda sunumlar yapıldı.

Panel başkanı İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Allaberen Ashyraliyev yaptığı açılış konuşmasında, Matematik bölümünün 2018 yılında gerçekleştirdiği uluslararası konferans hakkında öğrencilere bilgi vererek, yapılan akademik çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Az kaygı matematik öğreniminde ve sınavında yarar sağlıyor

Kaygının esas başarılı çocuklarda değil genelde başarma arzusu yüksek olan çocuklarda görüldüğünü kaydeden Doç. Dr. Murat Tezer de, Kaygının yüksek olması durumunda kaygıya bağlı olarak ders çalışmama isteksizliği oluştuğunu ve dolayısıyla sınavda başarısız olma tezini doğurduğunu söyledi. Doç. Dr. Tezer, Çalışma isteğinin ortadan kalkması durumunda ise öğrencinin ders yapamayacak duruma geldiğini ekledi.

Doç. Dr Tezer, matematikte ders çalışma yöntemlerinden bahsederek, az kaygının matematik öğreniminde ve sınavında yararlı olduğunu fakat fazlasının matematik başarısı ve tutumunu ters yönde etkiliğini belirtti. Ayrıca, matematik dersindeki temel öğrenmenin sınıfta öğrenildiğini, not tutarak çalışmanın faydalı olduğunu, çocuğun öğrenim düzeyine göre uygun pekiştirenlerin kullanılmasının faydalarından bahsetti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *