İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Minik eller hayalini toprakla şekillendirdi

Minik eller hayalini toprakla şekillendirdi

1021
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Yaman Egeli İlkokulu 2-D sınıfı öğrencilerinin ellerinden çıkan seramik eserler Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi Melih Çınar sergi salonunda sergilendi.

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) kapsamında çocukların seramikle tanışması, bir şeyler üretmek amacıyla “Bir havuç çamurdan kocaman mutluluk yaptık” adlı projeyi gönüllü seramik eğitmeni Fatma Okuyan ile birlikte, 2-E sınıfı öğrencileri birbirinden farklı eserler elde etti. Projenin amacı çocukları sanatla buluşturarak boş vakitlerini değerlendirmek amaçlandı.

Yaman Egeli İlkokulu 2/D Sınıf Öğretmeni Merih Erdoğdu ise düşüncelerini, “Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) kapsamında çocukların seramikle tanışması, bir şeyler üretmek amacıyla “Bir havuç çamurdan kocaman mutluluk yaptık” adlı proje geliştirdik. Bu proje de yapmış olduğumuz eserleri okulumuzun koridorlarında ömür boyu yaşatmak için duvarlarda sergileyeceğiz. 1 yıl boyunca da bu proje üzerinde çalışma yapıyoruz. Eserler arasında kitap ayraçları, çam ağaçları, toprak saksılar ve miniklerimizin hayalindekini çamura yansıtmalarından doğan 28 tane toprak plakalar vardır. Projemizin amacı çocuklarımızı sanatla buluşturmak, boş zamanlarını güzel geçirmelerini sağlamaktı.” şeklinde konuştu.

Gönüllü Seramik Eğitmeni Fatma Okuyan “Boyalı Düşler adı altında bir atölyem var. Burada özel seramik dersleri veriyorum. 1 yıldır da Yaman Egeli İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileriyle seramik çalışmaları yapıyoruz. 1 yıllık emeğin sonucu miniklerimiz çok güzel eserler ortaya çıkarttı. Kullandığımız malzeme kil, çocuklarımız yaptığı eserleri 900 derecede pişirdik ve daha sonrası boyama işlemi gerçekleştirdik. Ekonomik şartlar ne olursa olsun sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgilenmeleri çocuklarımızın hakkı. Bu eserleri yapmamızın asıl sebebi ise inşaatı bitmek üzere olan yeni binamızın duvarlarına monte edecek olmamız. Bu sayede öğrencilerden güzel bir hatıra kalacak” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *