İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Okul bahçesine iki ayrı spor sahası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehirde yaşayan çocukların sağlıklı ve modern alanlarda spor yapabilmelerine büyük önem veriyor. Bu çerçevede Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu’nun bahçesi de yapılan çizgi çalışması ile basketbol ve voleybol sahalarına çevrildi.

BESYO ÖĞRENCİLERİ GÖREV ALDI

Öğrencilerin spor yapabilmeleri için okul bahçesine voleybol ve basketbol sahası çizildi. Çalışmada KOÜ BESYO Spor Yönetimi son sınıf öğrencileri görev aldı. Öğrenciler böylece Tesis Planlama ve İşletme Dersi çerçevesindeki önemli bir ödevlerini de gerçekleştirmiş oldu.

ORİJİNAL SAHA ÖLÇÜLERİ KULLANILDI

Çizim sırasında orijinal saha ölçümleri kullanıldı. Ölçümleri alan öğrenciler daha sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte sahayı boyadı. Çalışma ile yaklaşık 2 bin metrekarelik okul bahçesinde 28×15 metre ölçülerinde basketbol, 9×18 metre ölçülerinde de voleybol sahası çizildi.

ÖĞRENCİLERİN MUTLULUĞU

Yapılan çalışma en fazla okul öğrencilerini mutlu etti. Çizimleri teneffüslerde büyük bir dikkatle izleyen öğrenciler, zaman zaman da çalışmalara eşlik etti. Yapılan çizgi çalışmasıyla iki ayrı spor sahasına kavuştuklarını kaydeden öğrenciler, bundan böyle basketbol ve voleybol oynamak için başka sahalara ihtiyaç duymayacaklarını söyledi. Okul yetkilileri ise çocuklara kazandırılan sahalar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.