İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Orhangazi’de meslekî eğitimin geliştirilmesi için güç birliği

Orhangazi’de meslekî eğitimin geliştirilmesi için güç birliği

1518
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu, Asil Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Döktaş Dökümcülük Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, ilçedeki mesleki eğitimin geliştirilmesi adına BEBKA’ya proje başvurusunda bulundu.

Bursa’nın Orhangazi ilçesi, ihracat bazında 2.5 milyar TL’nin üzerindeki ekonomik katkısı ile tüm iller arasında 22. sırada yer alıyor. Hem Orhangazi ilçesinin ihracata daha fazla katkıda bulunmasını sağlamak hem de 10 binin üzerinde istihdam kapasitesine sahip sanayi kuruluşlarının talepleri göz önüne alınarak vasıflı insan kaynağı yetiştirmek maksadıyla Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu ile Asil Çelik San. ve Tic. A.Ş.,Döktaş Dökümcülük San. ve Tic. A.Ş. ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası arasında, BEBKA’nın da öncelikleri arasında yer alan, iş birliği ve koordinasyon geliştirmesine yönelik “Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz” başlıklı proje çerçevesinde protokol imzalandı.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Karpat imzalanan protokol hakkında şu bilgileri verdi; "Proje kapsamında Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nda kurulacak olan Teknoloji Eğitim ve Tasarım Merkezi sayesinde, sanayinin ihtiyaç duyduğu, gelişen teknolojiyi kullanabilen ve kendini günün şartlarına göre yenileyebilen vasıflı insan gücü yetiştirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca üniversite olarak mesleki yeterlilik belgesi faaliyetleri de yürütülerek 10 binin üstünde çalışanın 2-3 yılda bir almak zorunda olduğu meslekî yeterlilik belgesi için il merkezine gitme mecburiyeti ortadan kalkacaktır. Proje ortaklarımız Asil Çelik San. ve Tic. A.Ş.,Döktaş Dökümcülük San. ve Tic. A.Ş. ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile Orhangazi Kaymakamlığına projeye verdikleri destek için çok teşekkür ederim."

Orhangazi Asil Çelik MYO’da kurulacak Teknoloji Eğitim ve Tasarım Merkezi’nde sanal gerçeklik modellemesi için 20+1 bilgisayarlık bilgisayar laboratuvarı ve sanal gerçeklik gözlükleri, prototipleme cihazı olan Endüstriyel 3D yazıcı, kaynak simülatörü ve kaynak makineleri için kaynak laboratuvarı ve PLC eğitimleri için PLC laboratuvarı bulunacak. Kurulacak bu merkezde çağın gerektirdiği sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarının yanı sıra, sanayide ve ilçe okullarında eksikliği hissedilen yeni teknolojileri içeren mesleki eğitimler verilecek. Teknoloji Eğitim ve Tasarım Merkezi’nde geliştirilen 3 boyutlu tasarımlar endüstriyel 3D yazıcı ile ürüne dönüştürülerek seri üretim öncesi model tasarlama uygulamalarını geliştirilecek. Alınacak kaynak simülatörü ile birçok kaynak uygulaması yapılacak. Öğrenciler kaynakçılığın getirmiş olduğu iş güvenliği risklerini almadan imalat sanayinde kullanılan metal kaynak yöntemlerini öğrenecek ve uygulayabilecek.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *