İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim 'Pandeminin Etkisiyle İç Mimarlık Bölümünün Yıldızı Parlıyor'

'Pandeminin Etkisiyle İç Mimarlık Bölümünün Yıldızı Parlıyor'

Pandemi sürecinde evde geçirilen zamanın artmasıyla birçok kişi için yaşam alanları daha da önem kazandı. Evde eskisine göre çok daha fazla vakit geçiren bireyler, evlerinin planı ve dekorasyon tarzıyla yakından ilgilenmeye yöneldi. Son zamanlarda mekanların iç tasarımına gösterilen ilginin artması sonucu ise üniversitelerin İç Mimarlık bölümüne olan rağbet hızla yükselmeye başladı. İç mimarlık alanının, ürünlerinin, çevrenin ve teknolojinin kendini sürekli yenilemesi bağlı olarak her daim güncel kalan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümüne her zaman ihtiyaç duyulacağı ifade eden bir alan olduğunu ve bu nedenle hiçbir zaman işsizlik probleminin yaşanmayacağını ifade eden Atlas Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Beyza Çermikli, “Pandemi döneminde bile yaşadığımız mekanlarla ilgili o kadar çok farklılaşma yapmak istedik. Bu süreçte yaşam alanlarımıza yönelik birçok farklı isteklerimiz ve yepyeni ihtiyaçlarımız ortaya çıktı. Bu da iç mimarlık bölümünün sürekli kendini geliştiren, her zaman ihtiyaç duyulan ve teknoloji ile çok bağlantılı bir disiplin olduğunu ve bu nedenle bu alanda hiçbir zaman işsizlik sorunu yaşanmayacağını gösteriyor. dedi.

Atlas Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Beyza Çermikli, yaşam alanlarının düzenlenmesine yönelik talep artışıyla beraber, yaklaşık bir senedir vakitlerini çoğunlukla evde geçiren öğrenciler de bunun etkisiyle iç mimarlık alanına yöneldi.

Atlas Üniversitesi, Creative Lab ile Öğrencilerin Yaratıcılıklarını Destekliyor

“Tasarım her yerde” felsefesiyle hareket eden Atlas Üniversitesi, yine bu felsefeye hizmet etmek ve öğrencilerin yaratıcılıklarını desteklemek amacıyla Yaratıcılık Laboratuvarı kurdu. Etrafta gördüğümüz her şeyin birinin tasarladığı bir nesne olduğunu söyleyen Atlas Üniversitesi Creative Lab Direktörü Hamza Aytaç, “Tasarımlar etrafında yaşıyoruz ve zaman ilerledikçe doğal olandan bir miktar uzaklaştığımız için iç mekanlarda bütünüyle tasarlanmış eşyaların içinde yaşıyoruz. Bu sadece bir mekan tasarımı değil, kullandığımız her şeyle ilgili… Şu anda yapılmış tüm ürünlerde bir tasarım izi var. Artık iyi ürün değil, iyi tasarım satıyor. Multidisipliner çalışma kabiliyetine önem verdiğimiz için tasarım üzerine yoğunlaştık. Tasarım laboratuvarında farklı disiplinlerden öğrencileri biraraya getirebileceğimiz ve birlikte üretebilecekleri projeler ortaya çıkarmayı ve bu projeleri gerçek ürün sürecine ilerletmeyi hedefliyoruz.” diyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *