İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Prof. Dr. Cem Uzun'dan Avrupa Bilimsel yayıncılığına Damga

Prof. Dr. Cem Uzun'dan Avrupa Bilimsel yayıncılığına Damga

1784
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye ve Trakya Üniversitesinde bilimsel yayıncılığın gelişimi ve akademik olarak yaygınlaşması adına bilimsel çalışmalara ve toplantılara imza atan Prof. Dr. Cem Uzun, EASE Genel Başkan Yardımcısı olarak bu alanda bir ilki başardı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak, Burun ve Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Uzun, Avrupa’nın en köklü bilimsel yayıncılık ve editörler birliği olan Avrupa Bilim Editörleri Birliği’nin (European Aossication of Science Editors: EASE) başkan yardımcılığına seçildi. Şubat 2021’de EASE’nin üç eski başkanı; Joan Marsh, Pippa Smart ve Ana Marusić’ten oluşan aday belirleme komitesi tarafından 2021-2023 dönemi için aday gösterilen Prof. Dr. Cem Uzun, EASE Genel Kurulu sonucu başkan yardımcılığına seçildi.

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen bilimsel yayıncılık ve editörlük alanındaki sempozyum ve konferanslar ile başkanlığını yürüttüğü EASE Türkiye Bölümü’nün hayata geçirdiği projelerin bu göreve getirilmesinde önemli bir etkisi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Cem Uzun “Türkiye tarihinde bir ilk olan bu başarının arkasında önemli bir ekip çalışması var. Trakya Üniversitesi özelinde başlattığımız bilimsel dergilerin kalitesinin artırılması ve Avrupa standartlarına ulaştırılması çalışmalarımız, kısa süre içerisinde ülkemizin yükseköğretim kurumlarında da yankı buldu. EASE Türkiye Bölümü’nün kurulması ile bilimsel yayıncılığa dikkat daha çok arttı. Son EASE Kongresi’ne 50 kişi ile Türkiye, en yüksek katılım gösteren ülke oldu. Çalışmalarımız ülke genelinde tüm bilimsel alanları kapsayacak nitelikte eğitim ve toplantılar ile devam edecektir. Ekip olarak çalışmalarımızın karşılığını almış bulunuyoruz.” dedi.

Yönetim Kurulu’na aday gösterdiği Aves Yayıncılık Yayın Yönetmeni Ali Şahin’in de oylama sonucunda yönetim kurulu üyesi olarak yeni dönemde görev alacağını ifade eden Prof. Dr. Cem Uzun, ilk defa bir Türk akademisyenin imza attığı bu başarının yeni gelişmelerin ve ilerlemelerin de müjdecisi olacağına dikkat çekti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *