İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Sakarya Üniversitesinden Doç. Dr. Takunyacı, COST Aksiyonuna Kabul Edildi

Sakarya Üniversitesinden Doç. Dr. Takunyacı, COST Aksiyonuna Kabul Edildi

Sakarya Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mithat Takunyacı, "COST CA22145 – Computational Techniques for Tabletop Games Heritage (GameTable)" projesinde çalışma grubuna seçildi. Proje, oyunların kültürel ve tarihi yapılarını araştırarak uluslararası bir ağ oluşturmayı amaçlıyor, yapay zekâ ve oyunların korunmasını hedefliyor.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mithat Takunyacı, “COST CA22145 – Computational Techniques for Tabletop Games Heritage (GameTable)” aksiyonuna çalışma grubu üyesi seçildi.

COST CA22145 Aksiyonuoyunların kültürel ve tarihi yapıları araştırılarak uluslararası ve disiplinlerarası bir ağ oluşturulması hedefliyor.  Bu girişim, oyun yapay zekâsının, oyunların somut olmayan kültürel mirasını incelemek, oyunları yeniden oluşturmak ve korumak için nasıl kullanılabileceğine dair yeni metodolojiler ve uygulamalar geliştirilmesini teşvik edecek. Daha bütüncül yaklaşımlar geliştirmek amacıyla, insan benzeri yapay zekâ teknikleri geliştirilerek oyunların matematiksel özellikleri analiz edilecek, oyun teorisi modelleriyle birleştirilecek ve geçmiş oyunlara dair bilgi ve kültürlerarası insan oyunu anlayışıyla yönlendirilecek.

Bu iş birlikleri; konferanslar, atölye çalışmaları ve diğer disiplinlerarası etkileşimleri içerecek, oyun araştırmalarının teorik ve pratik uygulamalarını ilerletecek yayınlar ve dijital araçlar üretilecek. Bu çalışmalardan yola çıkarak, oyunları hem eski hem de modern kültürel mirasın bir parçası olarak korumak için gelişmiş yöntemler ve oyun merkezli eğitim programları oluşturulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *