İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim SAÜ Dünyanın En Çevreci 300 Üniversitesi Arasında

SAÜ Dünyanın En Çevreci 300 Üniversitesi Arasında

1429
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sakarya Üniversitesi, GreenMetric verilerine göre dünya genelinde çevreci üniversiteler arasından 208’inci sıraya yükseldi.

Üniversitelerin atık, enerji ve ulaşım yönetimini, doğaya duyarlılığını ve sürdürülebilirlik çalışmalarını değerlendiren UI GreenMetric 2021 sonuçları açıklandı. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 956 üniversitenin sıralandığı değerlendirmede 208’inci sıraya yükseldi.

Geçtiğimiz yıl SAÜ, 912 üniversite içinden 310’uncu olurken bu yıl 956 üniversite arasından 208’ciliğe yükseldi. Puanını 6bin 100’den 7 bin 125’e yükselten SAÜ, Gümüş Yıldız ödülüne layık görüldü. Dünyadaki pek çok köklü üniversiteyi geride bırakan SAÜ, Türkiye’de ise 12’nci oldu.

Toplam altı farklı kategorinin değerlendirildiği sıralamada SAÜ, en yüksek puanı ‘su yönetimi’, ‘ulaşım’ ve ‘tesisler ve altyapı’ kategorilerinde elde etti. Tesis ve altyapı alanında dünyada 61’inci sırada olan SAÜ Türkiye’de 4’üncü sıraya yerleşti.

SAÜ, yatırımlarıyla sürdürülebilir kaynaklara yer vermeyi önemserken geri dönüşüm ve ileri dönüşüm faaliyetlerini Ar-Ge çalışmalarıyla kuvvetlendiriyor. SAÜ’de eğitim, Ar-Ge ve Toplumsal Katkı politikalarının uygulanmasında çevre dengesinin önemi ve sürdürülebilir kaynak tüketimi konulu faaliyetleri önde tutuluyor.

Ayrıca SAÜ’nün karbon ayak izi miktarının her yıl en az yüzde 50 oranında azaltmaya yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Sıfır atık politikası kapsamında öncelikle atıkların ileri dönüşümünü amaçlanırken, atıkların önemli bir bölümünü geri dönüştürülüyor ve geri kalanını çevreye zarar vermeyen yöntemlerle bertaraf ediliyor.

Endonezya Üniversitesinin girişimiyle 2010’da kurulan UI GreenMetric, çevrenin sürdürülebilirliğine daha fazla dikkat gösterilmesini amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *