İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim SAÜ İletişim Fakültesi İş Birliğinde Afet Projesi

SAÜ İletişim Fakültesi İş Birliğinde Afet Projesi

1037
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi iş birliğinde İçişleri Bakanlığı’nın da desteğiyle gerçekleştirilmesi hedeflenen deprem tatbikat projesinin toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda afet farkındalığı, gerekli eğitimler ve afet anında etkili iletişim kurma konuları hakkında konuşuldu.

Gerçekleştirilen toplantıya; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Yangın, Yanma ve Enerji Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneği (YETA) Başkanı Prof. Dr. Hakan Serhad Soyhan, SAÜDAK Arama Kurtarma Birimi Başkanı Mesut Oktay, YETA Ar-Ge Koordinatörü Mehmet Can Soyhan, Sakarya AFAD İl Müdürlüğü Gönüllü Birim Koordinatörü Zeliha Akçe, Sakarya AFAD İl Müdürlüğünde görevli Dr. Özge Aktaş Panta, Yangın Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Muhammed Mert Canca, Proje Ekibi Koordinatörü, AFAD Eğitmeni İlknur Koç, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Çalapkulu, Gülay Ortak, Büşra Gözalan, Arzu Pamuk Erdem ve AFAD Gönüllüsü Volkan Toy katıldı.

Temel amacı gençlerde afet bilinci oluşturmak olan projede, gençlerin gerekli eğitimlerden geçirilerek çevresindeki bireylere afet durumunda yapılması gerekenleri aktarmasının sağlanması hedefleniyor.

Gençlere afet öncesinde, esnasında ve sonrasında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verilmesi amaçlanan projede, “Afete Dirençli Toplum” oluşturmak hedeflendi. Afet anı ve sonrasında mağdurlar ile etkili iletişim kurma yeteneklerinin geliştirilmesine vurgu yapılan projede, gençlere afet durumlarındaki doğru davranışların aktarılması hedefleniyor.

Projede eğitim ve sertifikasyon programı yürütülecek. Üniversitemiz tarafından gönderilen formu dolduran gençler arasından seçilecek 250 kişi eğitim sonrasında afet gönüllüsü olacak. Üniversitemizde teorik ve uygulamalı eğitim görüldükten sonra sertifika sahibi olunabilecek.

Eleme sonucu seçilecek 25 kişi ise Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde eğitim görecek.

Haber: Furkan Özcan

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *