İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SAÜ Sağlık Bilimler Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri yüz yüze gerçekleştirilen törenle mezun oldu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Dilek Aygin yaptığı açılış konuşmasında, “Küresel salgınla mücadelede sağlık bilimlerinin ne kadar önemli olduğunu nitelik ve nicelik bakımdan iyi yetişmiş sağlık profesyonellerine ihtiyaç duyulduğunu tüm dünya bir kez daha görmüş oldu” dedi.

SAÜ’de eğitim görürken sağlık sektöründe çalışmaya devam ederek pandemi servislerinde çalışan ve korona virüs aşısı olan Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik ve ebelik öğrencileri yüz yüze törenle mezun oldu. Üniversite stadyumunda gerçekleşen mezuniyet törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Prof. Dr. Temel Gürdal, SAÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, SEAH Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler ve yakınları katıldı. Canlı müzik dinletisiyle başlayan tören İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile devam etti.

“Hoşgörülü ve şefkatli olun”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Aygin yaptığı açılış konuşmasında, “Yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş hemşire ve ebeler yetiştirmeyi ilke edindik. Bu hedefe ulaşmada desteklerini hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Sakarya Üniversitesi rektörlüğüne, kaliteli eğitim sunulmasında özverili çalışmalarından dolayı akademik ve idari personele en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili mezunlarımız; dört yıl süren zorlu süreci başarıyla tamamladınız, kendinize, ailenize ve dünyaya karşı sorumluluğu olan hemşireler ve ebeler olarak, sağlık ordusunda önemli görevler alacaksınız. Mesleki kariyer basamaklarında emin adımlarla hızla tırmanacağınıza yürekten inanıyorum. Bilimsel bilgi ve becerilerinizi kullanırken sabırlı, hoşgörülü, şefkatli, merhametli, özellikle de insan sevgisiyle hareket etmeniz gereken bir meslek grubunun üyesi olduğunuzun bilinciyle hareket etmenizi sizlerden bekliyoruz. Küresel salgınla mücadelede sağlık bilimlerinin ne kadar önemli olduğunu nitelik ve nicelik bakımdan iyi yetişmiş sağlık profesyonellerine ihtiyaç duyulduğunu tüm dünya bir kez daha görmüş oldu” ifadelerini kullandı.

SAÜ’nün en çok yayın yapan fakültesi

Hemşirelik ve ebelik öğrencilerinin hâlihazırda aşı olmaları ve pandemiyle mücadelede ön safta yer almaları nedeniyle töreni gerçekleştirdiklerini belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Üniversitemizin ortalama yayını en yüksek olan fakültemiz sağlık bilimleri fakültemizdir. Eminim ki buradaki yeni mezun hemşirelerimiz ve ebelerimiz bu hocalarımızın elinde kendi alanlarıyla ilgili hem teorik hem de pratik çok güzel bir eğitim aldılar” dedi.

Fedakarlıklarınızla salgının üstesinden geldik 

Sağlık çalışanlarının kimsesizlerin kimsesi olduğuna dikkat çeken Rektör Savaşan, “Sağlık ordumuzun özellikle pandemi döneminde özellikle ne kadar önemli bir görev üstlendiklerini ve ne kadar fedakârca 7/24 çalıştıklarını milletçe gördük ve şahit olduk. Biz de burada misafirhanemizde sağlık çalışanlarından en azından bir bölümünü misafir ettik. Onlardan gördüğümüz şu; evlerine giremediler, çoluk çocuklarına sarılamadılar, akşam yemeğini birlikte yiyemediler ve önemli bir süreyi burada misafirhanede geçirmek durumunda kaldılar. Bu fedakârlık herhangi maddi bir ödülle anlamlandırılamaz. Ancak mesleğine aşık, verdiği hizmetin kutsiyetini bilen insanlar bu fedakârlığı yapabilirler. Dünyanın bir çok ülkesinde çok daha büyük maddi imkânlara sahip olmalarına rağmen sağlık sektörü ve kuruluşları salgınla mücadelede başarısız kaldı. Bizim ülkemizde ise gerçek gücümüz burada yeni neferleri bu gençlerin ve sağlık çalışanlarının fedakarlığıydı” diye konuştu.

Mezuniyet töreninde mezun öğrencilere hitap eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise konuşmasında Yavuz Sultan Selim’in ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sözünü hatırlatarak, “sağlık çalışanları tarih boyunca her dönemde fedakarlıklar yapmıştır. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının ne kadar önemli olduğunu ne kadar fedakar olduğunu ne kadar özverili olduğunu ne kadar insancıl olduğunu bir daha öğrenmiş olduk” dedi.

“Sağlık çalışanları en fedakâr insanlardır”

Konuşmasının devamında Ekrem Yüce, “Hepimizin iftihar tablosu olan ve hayatımızın en önemli safhasında merhem olan, sırdaş olan derttaş olan mezun olduğu günü kutluyorum, hayırlı olsun” dedi ve ekledi, “Asabiyesi bozulan hasta yakınlarına karşı metanetli, acı çeken hastalara karşı merhametli, kaybettiklerinin acılarını içlerine gömmeleriyle sağlık çalışanları belki de dünyanın en fedakâr insanlarıdır.”

Mezuniyet töreninde konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabey, “Yeni bir yolculuk başlıyor hayatınızda ve hayatınızın en önemli günlerinden bir tanesi bugün; mezuniyet gününü unutmayacaksınız, mezuniyet fotoğraflarınıza mutlulukla bakacaksınız. Önünüzde çok güzel bir hayat yolculuğu var, yeni bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Aileleriniz de bu yolculuğa şahitlik ediyor” ifadelerini kullandı.

Sizin mesleğiniz sıradan bir iş değil, insanların hayatına dokunuyorsunuz, insanlara hizmet ediyorsunuz. Bazen çok yorulacaksınız çok terleyeceksiniz, bıkacaksınız, sıkılacaksınız işte tam o anda bugünü hatırlayın, ‘Ben neden bu mesleği seçtim, neden bu işi icra ediyorum’. Bu insanın hem bu dünyasını hem de öbür dünyasını kazanacağı muazzam bir iş” şeklinde konuştu.

“Sizler en hayırlı yolu seçtiniz”

Peygamber efendimizin “İnsanların en hayırlısı insanlara hayırlı olandır” hadisini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Sizler en hayırlı yolu seçtiniz. Çünkü insanlara en faydalı sizler olacaksınız. Kuranı kerimde em çok kullanılan kavramlardan bir tanesi iyilik ve iyi kavramıdır. İyi, muhsin demektir. ‘Allah iyileri sever’ ayeti Kuran-ı Kerim’de çok geçer. Yer yüzünü iyilik kurtaracaktır. Yeryüzüne iyilik hâkim oldukça, yeryüzü daha yaşanabilecek hâle gelecektir. Bu fedakârlığınızla sağlık ordusunun tüm mensupları olarak hangi unvanda çalışıyor olursa olsun insanlara iyilik yaparak en hayırlı en faydalı olmaya gayret edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet töreninin kapanış konuşmasını yapan Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, “Sizleri özellikle tebrik ediyorum arkadaşlar, nasıl çalıştığınızı da biliyorum. İnşallah hep birlikte bu ülkenin, bu necip milletin bireylerine sağlık hizmeti sunacaksınız. Öyle hizmetler sunacaksınız ki sizlere herkes, ‘Melek gibi hemşire’, ‘Melek gibi ebe’ diyecek. Ama lütfen bu ağabeyinizin şu sözünü lütfen unutmayın; sizi yetiştiren güzide hocalarınızın, sevgili anne ve babanızın sizlere verdiği o cevheri tebessümünüzle hizmet ettiğiniz vatandaşlarınıza sunun ki, ‘sizlere melek gibi ebe, hemşire demesinler’ öyle bir hâl alın ki meleklerin secde ettiği adem olun. O hürmetle çalışın ve her zaman el üstünde tutulun” diye konuştu.