Sakarya Üniversitesi Türk Dili Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), yıl sonu etkinliği düzenledi.
Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Prof. Dr. Hatem Akbulut, Genel Sekreter Doç. Dr. Yaşar Kahraman ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Muhammed Hüküm ve öğrenciler katıldı.
Uluslararası öğrencilerin çeşitli gösteriler yaptığı etkinlikte konuşan Rektör Savaşan, “Sevgili öğrenciler, yaklaşık 9 aylık maratondan sonra yıl sonu etkinliği ile bizi harika bir gece bekliyor. Bu süre içerisinde Türkçesini belli bir aşamaya getiren siz kıymetli öğrencilerimize Ekim ayında başlayacak yeni eğitim öğretim yılında da başarılar diliyorum. TÖMER yeni binasına kavuştu önceki binadan daha başlangıcı yapan öğrencilerimiz çok daha iyisini hak ediyorsunuz. İnşallah gelecek yıllarda bir taraftan Sakarya Üniversitesine gelen öğrenci çeşitliliğini ve sayısını aynı zamanda niteliğini arttırırken aynı zamanda sizlere daha nezih mekânlar sunmanın da uğraşı içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.
“Yabancı değil, misafir öğrenci”
Konuşmasında SAÜ’nün 5 binden fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Prof. Dr. Savaşan, “Biz sizlere ‘misafir öğrenci’ diyoruz, ‘yabancı öğrenci’ ifadesini kullanmamaya özen gösteriyoruz.” dedi. Misafir öğrenciler vesilesiyle Türkiye’nin değerlerinin dünyaya yayıldığına dikkat çeken Savaşan, “Biliyoruz ki burada geçirdiğiniz yılların ardından kiminiz kendi ülkesine dönecek, kiminiz ise dünyadaki başka ülkelere gidecek, bazılarınız da Türkiye’mizde kalacak. Ama her nerede olursanız olun biliyoruz ki Türkiye’yi ve bizim değerlerimizi insanlık için dünyaya taşıyacak, bu topraklardan edindiğiniz vizyonla her yere barış, huzur ve refah sunmak üzere dört bir yana yayılacaksınız. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum, Allah’a emanet ediyorum.” diye konuştu.
TÖMER’in yeni hizmet binası için Prof. Dr. Savaşan’a teşekkür eden Müdür Doç. Dr. Muhammed Hüküm, “Dil, insanın dünyaya açılan penceresidir. TÖMER’de eğitim gören öğrencilerimiz de bizim penceremizdir.” ifadesini kullandı.
Şiirlerin okunduğu, şarkıların söylediği programda SAÜ Devlet Konservatuvarından Prof. Dr. Kürşad Gülbeyaz önderliğinde hazırlanan Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenen halk oyunları misafir öğrenciler tarafından oynandı.
Sıra gecesinin de yapıldığı programda yıl içinde üstün başarı gösteren öğrencilere plaket ve hediyeler takdim edildi.