İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim SAÜ'de hedef 80 civarında sektör dersi açmak

SAÜ'de hedef 80 civarında sektör dersi açmak

713
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sakarya Üniversitesi, öğrencilerine “sahadan” doğrudan tecrübe aktarımına imkân veren ve iki yıldır başarıyla sürdürülen “Sektör Dersleri” uygulamasını ele almak üzere bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan’ın başkanlığında çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıya dersleri yürüten sektör temsilcileri ve ders koordinatörü akademisyenler katıldı.

“Sistemimizde toplamda 39 adet sektör dersi tanımlı”

Toplantı, eğitim ve öğretimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç’un sektör derslerinin öneminden ve bazı faydalarından bahsettiği sunumu ile başladı. Prof. Dr. Tonguç, “Tecrübe aktarımının sağlandığı sektör derslerinde öğrencilerin sektörden uzmanlar ile bir araya gelmesinin bile kendi başına bir kazanım olduğunu ve temsilcilerin öğrenciler için önemli bir rol model oluşturduğunu” belirterek SABİS sisteminde toplamda 39 adet sektör dersinin tanımlandığına vurgu yaptı. Ayrıca Tonguç derslerinin alan, bölge ve düzey bazlı dağılımını içeren istatistiki bilgiler de verdi.

Rektör Savaşan Yeni Ders Teklifleri İçin Çağrıda Bulundu

Etkileşimin yüksek olduğu toplantıda Rektör Savaşan, “Sektör dersleri teori ile uygulama arasındaki muhtemel boşluğu gidermeyi hedeflemektedir. Bir diğer çıktı olarak network etkisi oluşturmasını bekliyoruz. Sektör derslerinin nerede durduğu yönünde sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri bizim için önemli. Kurumsal firmaların ve sektör örgütlerinin ilgisi sektör derslerinin bir ihtiyaca karşılık geldiğini göstermektedir” dedi. Sektör derslerinin sürdürülmesinin önemi konusunda ortak kanıya varılan ve yeni derslerin teklif edilmesi için sektör temsilcilerine çağrıda bulunan Savaşan, “Hedefimiz 80 civarında sektör dersi açmak. SAÜ bu modeli ile hedef bazlı eğitim modellerine bir yeni halka eklemiş oldu. Bu modelin de yükseköğretim alanına örnek olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantı katılımcıların geri dönüşlerinin alınmasının ardından sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *