İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim SAÜKAM ve UNESCO Ortak Panel Düzenledi

SAÜKAM ve UNESCO Ortak Panel Düzenledi

208
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

SAKARYA - Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 2018’de ilan edilen ‘Uluslararası Eğitim Günü’ vesilesiyle Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜKAM) ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu desteğiyle ‘kapsayıcı Eğitim ve Eğitimde Eşitsizlikler’ konulu çevrim içi panel düzenledi.

Panel, SAÜKAM Müdürü Doç. Dr. Handan Akyiğit’in modaratörlüğünde tertiplendi. Alanında üç farklı öğretim üyesinin sunum yaptığı panel, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Eğitim İhtisas Komitesi Üyesi Prof. Dr. Ali Çağatay Kılınç’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Açılış konuşmasının ardından, Doç. Dr. Saime Özçürümez, “Zorunlu Göç Bağlamında Kapsayıcı Eğitim Ekosistemi ve Öğretmenlerin Geçmiş Göç Deneyimi: Kuramlar, Tutumlar ve Etkileşimler” başlıklı sunum yaptı.

Panelin devamında sırasıyla Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK (Erciyes Üniversitesi) “Etkili Sosyal İçerme İçin Kapsayıcı Eğitim” ve Doç. Dr. Bekir S. GÜR (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) “Ulusal ve Uluslararası Göstergeler Işığında Türkiye’de Eğitimsel Eşitsizlikler” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Eğitimde fırsat eşitsizliğinin tartışıldığı panelde, Türkiye ve dünyadaki eğitim sorunlarına ilgi göstermenin eğitim paydaşları için bir vesile olacağı belirtilerek, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için yapılması öngörülen konular tartışıldı.

Panelin kapanış konuşmasını yapan SAÜKAM Müdürü Doç. Dr. Akyiğit, başta kız çocuklarına, göçmenlere, yerlerinden edilmiş kişilere ve mültecilere özel ilgi göstermek; öğretmenleri, velileri destekleyerek etkili, adil ve gerçekçi kapsayıcı eğitime yönelik çözüm önerileri sunulmasını sağlamak için her okulda ‘okul sosyoloğu’ bulunmasının önemli bir başlangıç olabileceği konusunda çağrıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *