İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SAÜ’lü Doç. Dr. Tuğrul Çetinkaya, ‘2020 Genç Bilim İnsanı Ödülünü’ Kazandı

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tuğrul Çetinkaya, Bilim Kahramanları Derneği’nce ‘Yılın Genç Bilim İnsanı’ ödülüyle mükâfatlandırıldı.

Bilim Kahramanları Derneği’nce tertiplenen Genç Bilim İnsanı Ödülleri, dokuzuncu kez sahiplerini buldu. Her yıl çeşitli üniversitelerin rektörlerinin ev sahipliğinde gerçekleşen Genç Bilim İnsanı Ödülleri’nde bu yıl seçilen altı genç bilim insanına ödülleri, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da katıldığı çevrimiçi törenle takdim edildi. Canlı yayınlanan törene bilim, iş ve sivil toplum alanından çok sayıda izleyici katıldı.

Temel bilimler ve mühendislik alanlarının görünürlüğünün artmasına, yayılmasına ve gelişmesine öncülük eden 38 yaşın altındaki bilim insanlarına verilen ödüllerde bu yıl altı bilim insanı, ödül almaya değer bulundu. Ödüllendirilen bilim insanlarının arasında Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Tuğrul Çetinkaya da bulunuyor.

Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; Dr. Arif Engin Çetin (İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi – Elektrik ve Elektronik Mühendisliği), Prof. Dr. Elif Çadırcı (Atatürk Üniversitesi – Tıbbi Farmakoloji), Doç. Tuğrul Çetinkaya (Sakarya Üniversitesi – Metalurji ve Malzeme Mühendisliği), Doç. Dr. İsmail Öçsoy (Erciyes Üniversitesi – Analitik Kimya), Doç. Dr. Mustafa Serdar Önses (Erciyes Üniversitesi – Malzeme Bilimi ve Mühendisliği) ve Doç. Dr. Şuayip Yüzbaşı (Akdeniz Üniversitesi – Matematik) 2020 Yılının Genç Bilim İnsanı Ödülleri’ni kazanan isimler oldu.