İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘SUBÜ sektöre önemli katkılar sunacak’

Sapanca Kırkpınar’da bu yıl Eylül ayında 2.’si düzenlenecek Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin koordinasyon toplantısı AKOM’da gerçekleştirildi. Toplantıda SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin sektöre önemli katkılar sunacağını belirtti.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Marka Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir, Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun, SÜSBİR Başkanı Mehmet Yaşar, Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali Koordinatörü Remzi Adıyaman ile bürokratlar yer aldı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak Fidancılık ve Peyzaj A.Ş ile Sakarya’daki süs bitkiciliğinin önemi de masaya yatırıldı.

Sakarya sektörde öncü

Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Peyzaj ve Süs Bitkiciliği konusunda Sakaryamız ülkede ve dünyada adını duyurmuş ve bu konuda varlığını ispat etmiş şehirlerden bir tanesi. Sektörün içerisinde varlığımızı göstermenin önemli adımlarından bir tanesi de tanıtımdır. Festival yapılacak alanın bütün ihtiyaçlarını karşılayıp 12 ay boyunca kullanılabilir hale getirmeliyiz. Sapanca’ya büyük katkı sağlayacak bu proje 12 ay boyunca farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak.” dedi.

Türkiye’ye örnek

Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin daha geniş bir katılımla gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Bölgedeki üreticilerimizin pazar alanlarını genişletmek için yapacağımız festivalde gerekli çalışmaları hep birlikte tamamlayacağız. Fidancılık ve Süs Bitkiciliği alanında Türkiye’ye örnek şehir olmanın bilinciyle hareket ediyoruz.” dedi.

SUBÜ’ye Tarım Fakültesi

SUBÜ’de tarımla ilgili kurulacak bölümlere ilişkin toplantıda bilgiler paylaşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Üniversitemizde Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesini kurduk. Fakültemizin adı altında 3 bölümümüz Yüksek Öğretim Kurumu’ndan onaylanarak açılmış oldu. Bölümlerimiz; Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri ve Bitki Korumadır. Açılan bölümler tarım sektörümüzün ana bölümlerini oluşturmaktadır. Süs bitkiciliğiyle ilgili olan Bahçe Bitkileri Bölümü sektöre önemli katkılar sunacaktır. Üniversite olarak gerek nitelikli insan yetiştirmek, gereke AR-GE yapmak, gerekse topluma hizmet sunma konularında her daim hazırız. AR-GE, tasarım, üretim ve pazarlama hattında üniversite önemli bir faktördür” ifadelerinde bulundu.