İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim SUBÜ'de çözüm odaklı projeler için eğitim düzenlendi

SUBÜ'de çözüm odaklı projeler için eğitim düzenlendi

803
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

SUBÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Teknoloji Fakültesi’nin genç araştırmacılarına yönelik ‘Bilimsel Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi’ düzenlendi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, sorunları çözen projeler hazırlanması için eğitimin önemli olduğunu söyledi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından Teknoloji Fakültesi’nin genç araştırmacılarına yönelik ‘Bilimsel Araştırma Projeleri Yazma Eğitimi’ düzenlendi. Uygulamalı olarak düzenlenen eğitimde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz ile TTO Müdürü Prof. Dr. Uğur Özsaraç da yer aldı. Eğitimlerde Teknoloji Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Adnan Derdiyok, Prof. Dr. Zafer Tatlı, Doç. Dr. Murat Karabacak, Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız, Öğr. Gör. Gizem Şahin Erçağ ve Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Özlem Eryılmaz deneyimlerini paylaştı.

Fayda üreten projeler

Eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, “İş dünyasına fayda üreten ve sorunları çözen çalışmalara yöneliyor, bu anlamda genç araştırmacılarımızda proje kültürünün oluşmasını önemsiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz eğitim, nitelikli bilimsel araştırma projelerinin hazırlanması için güzel bir altyapı oluşturacak. Deneyimli akademisyenlerimizin aktardığı tecrübeler ise yeni proje fikirlerinin olgunlaşmasına katkı sağlayacak” diye konuştu.

Fikir Nasıl Projelendirilir?

Prof. Dr. Adnan Derdiyok tarafından eğitimin ilk bölümünde ‘Fikir Nasıl Projelendirilir?’ konusu etrafında TÜBİTAK ARDEB Programlarında Özgün Değer, Yöntem, Risk Yönetimi ve Yaygın Etki başlıklarının nasıl kurgulanabileceğine yönelik bilgiler aktarıldı. Prof. Dr. Zafer Tatlı ise ‘ARDEB Programları Proje Başvuru Formunun Doldurulması’ konusu etrafında 1001 başvuru formunda dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde duruldu. TÜBİTAK ARDEB Programlarının tanıtımı ve başvuru koşullarının TTO ekibi tarafından aktarılarak eğitimin ilk günü tamamlandı.

Uygulamayla öğrendiler

Eğitimin ikinci bölümünün uygulama kısmında Prof. Dr. Zafer Tatlı, Doç. Dr. Murat Karabacak ve Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız liderliğinde katılımcılar proje fikirlerini başvuru formları üzerinde geliştirmek üzere gruplar halinde ayrıldı. Proje başvuru formlarının hazırlanması, teknik kısımların doldurulması, taslak projeler üzerinde değerlendirmeler yapılması ve önerilerin katılımcılara aktarılması ile eğitim sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *