Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın (TİKAV) kurulduğundan bu yana eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Doğu ile Güneydoğu Bölgelerinde öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik uyguladığı bireysel gelişim programı (BGP) yeni mezunlarını verdi. Bugüne kadar 233 gence ulaşan praogramda öğrenciler diksiyon, protokol ve nezaket kuralları, öz bakım ve diş sağlığı, üretici drama, duygusal zeka gibi konularda eğitim görüyorlar. Böylelikle okul sonrasında kendilerini bekleyen iş yaşamına hazır hale geliyorlar.
Akfen Holding’in kurucusu olduğu Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) organizasyonuyla gerçekleştirilen ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde öğrenim gören üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan bireysel gelişim programı (BGP) yeni dönem mezunlarını verdi. TİKAV’ın kuruluğu 1999 yılından bu yana uygulanan ve 20’nci yılını kutlayan bireysel gelişim programı kapsamında önceki akşam Karaköy’de gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle Elazığ Fırat Üniversitesi’nde öğrenim gören 36 öğrenci mezuniyet sertifikalarını aldı.
Törene TİKAV Onursal Başkanı ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp’in yanı sıra programa destek veren gönüllü mentörler katıldı. Törende, Elazığ Fırat Üniversitesinden mezun olan bursiyerlere TİKAV Bireysel Gelişim Programı Başarı Belgesi, The Duke of Edinburgh’s International Award Altın Sertifikası ve The Sandwich Method İngilizce Sertifikaları takdim edildi.
"Yabancı dil konusu asla ihmal edilmemeli"
Törende konuşan TİKAV Onursal Başkanı ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "20 yıldan bu yana bireysel gelişim programını memnuniyetle devam ettiriyoruz ve çok da güzel meyvelerini alıyoruz. Bu proje, TİKAV’ın ilk ve hala da önemli projelerinden bir tanesi" diye konuştu.
Projenin örnek teşkil etmesi için tanıtımın önemine dikkat çeken Akın, "Örnek olması açısından bu projenin bilinmesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Bu projenin ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar değerli olduğunu ve sonuçlarının ne kadar başarılı olduğunu anlatabilirsek, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da başka illerde, başka okullarda, buna benzer projelerin geliştirilmesini sağlamış oluruz. Özellikle, iyi bir tanıtımla, iş insanlarını teşvik ederiz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Akın, öğrencilere hitaben yabancı dil konusunun asla ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bizim yerel iş adamlarına, yerel çalışanlara ihtiyacımız yok. Bizim uluslararası insanlara ihtiyacımız var. Sizlerden mutlaka uluslararası bir dile sahip olmanızı istiyorum. O dile sahip olmadan herhangi bir iletişime girme şansınız yok. Sizlerin her birinizin uluslararası platformda iş yapabilecek ve orada ülkemizin faydasına çalışmanız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
"Batının marka okullarıyla aynı şartları sunuyor"
TİKAV Mütevelli Heyeti Üyesi Pelin Akın Özalp de bireysel gelişim programının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki üniversite öğrencisi gençlere batının marka okullarıyla aynı şartlarda mezun olmalarının kapısını araladığını ifade etti.
20 yıldan bu yana program kapsamında gençlere bilgisayardan dansa, diksiyondan yabancı dile kadar birçok konuda eğitimlerin verildiğini kaydeden Pelin Akın Özalp, "Gençler bireysel gelişim programında aldıkları eğitimler ile örneğin İstanbul’daki üniversite mezunlarının da önüne geçiyorlar. Bu eğitimlerin yanı sıra büyükşehirlerdeki devlet adamları, iş insanları ve sanatçılarla bir araya gelerek eşi bulunmaz deneyimler elde ediyorlar. Ayrıca TİKAV Kariyer Menti-Mentör programıyla da iş hayatı hakkında deneyim ve bilgi ediniyorlar” diye konuştu.
Törende öğrencilerin program hakkındaki görüşlerini anlatan mektupları okunurken, Elazığ yöresine ait bir türküyü koro şeklinde seslendirdi. Tören öğrencilerin mentörlere plaket takdim etmesiyle son buldu.
Üniversite birinci sınıfta başlıyorlar
TİKAV, 1999 yılından bu yana, toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim olanaklarına ulaşmada zorluk çeken Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde öğrenim gören üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlayabilmek amacıyla bireysel gelişim programını (BGP) uyguluyor. Program, öğrencileri çeşitli yaşam becerileri ile donatarak, onları üniversite sonrası çalışma hayatına ve sosyal hayata hazırlamayı amaçlıyor.
Bireysel gelişim programında verilen eğitimler şöyle;
İletişim ve beden dili eğitimi
Takım çalışması eğitimi
Hikâye anlatıcılığı eğitimi
Sunum teknikleri eğitimi
Dans eğitimleri
Özbakım ve diş sağlığı eğitimi
Madde bağımlılığı eğitimi
İngilizce eğitimi
Bilgisayar eğitimi
Avrupa birliği proje yazımı eğitimi
Uygulamalı münazara teknikleri eğitimi
Diksiyon eğitimi
Potansiyelini ortaya çıkar eğitimi
Zaman yönetimi eğitimi
Protokol ve nezaket kuralları eğitimi
Kamp hazırlık eğitimi
Problem çözme becerileri ve çatışma yönetimi eğitimi
Herkes eşit - herkes farklı eğitimi-1 (kültür ve ötekileştirme temalı)
Üretici drama eğitimi
İlk yardım eğitimi
Duygusal zeka eğitimi
Girişimcilik ve inovasyon eğitimi
Herkes eşit - herkes farklı eğitimi-2 (engellilik ana temalı seminer ve uygulama)
Araştırma ve raporlama teknikleri eğitimi
Aktif vatandaşlığa doğru eğitimi
Uygulamalı mülakat teknikleri eğitimi
RYLA eğitimi
İş hayatına hazırlık eğitimi
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *