İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Türkçe E-Sınav Pilot Uygulaması Bursada Başladı

Türkçe E-Sınav Pilot Uygulaması Bursada Başladı

Okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride dil yeterliliklerini ölçen Türkçe elektronik sınavı, Bursa’da ilk kez uygulandı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, Abdülhalim Altınoluk Uludağ Ortaokulu’nda gerçekleştirilen ilk uygulamada öğrencileri yalnız bırakmadı.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Dört Beceride Türkçe Dil Yeterliliklerinin Belirlenmesi ve Ölçülmesi Projesi” kapsamında Türkçe elektronik sınav pilot uygulaması Bursa’da başladı. 24-26 Nisan tarihleri arasında Abdülhalim Altınoluk Uludağ Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek pilot uygulamada, 7. sınıf öğrencilerine yönelik Türkçe okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin ölçülmesi amaçlanıyor. İlk uygulaması Ankara’da gerçekleştirilen Türkçe e-sınav ile dört beceride dil yeterlilikleri ölçülecek. Bu sınav Bursa’nın da yer aldığı Ankara, İstanbul, Kütahya, Denizli, Aydın, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Muğla, Adıyaman, Erzurum, Trabzon, Samsun ve Konya olmak üzere 15 pilot ilde gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim sisteminde bir ilk olan Türkçe elektronik sınavının pilot uygulamalarının ardından elde edilen veriler kullanılarak mevcut durum görülecek. Uygulamadan elde edilen veriler ile anadildeki her bir beceri ile akademik başarı arasındaki ilişkiler incelenebilecek. 2019 yılında farklı sınıflardaki öğrencilere yönelik ana dilde dört beceri izleme ve değerlendirme araştırmaları, daha sonra 81 ili kapsayacak şekilde devam edecek. İzleme araştırmalarından elde edilecek geri beslemelerle anadil eğitiminin sürekli güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Sınava Nilüfer ilçesine bağlı Koç Ortaokulu ve Osmangazi ilçesine bağlı Atatürk Ortaokulu ile Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri katılacak. İmtihan süresi okuma ve dinleme becerileri için 30’ar, konuşma becerisi için 10 ve yazma becerisi için 60 dakika olarak uygulanacak. 7. sınıfların yer aldığı uygulamaya Bursa’da 3 okuldan toplam 102 öğrenci katılacak.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *