İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Ünlü Ekonomist Pandemi Dönemi Ekonomi ve Eğitimi Değerlendirdi

Ünlü Ekonomist Pandemi Dönemi Ekonomi ve Eğitimi Değerlendirdi

Pandemi gölgesinde başlayan yeni eğitim & öğretim yılı ile birlikte Atlas Üniversitesi açılış dersinde öğrenciler online ile yüz yüze eğitimi dengeli bir şekilde birleştiren yenilikçi ‘Atlas Hibrit’ eğitim sistemiyle tanıştı. Atlas Üniversitesi’nin 2020-2021 eğitim dönemi açılış dersinde online olarak sınıflara bağlanarak pandemi döneminde eğitimi ve ekonomiyi değerlendiren Birleşmiş Milletler Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı ve Columbia Üniversitesi Profesörü ünlü ekonomist Jeffrey Sachs, bu yıl ilk öğrencilerini ağırlayan Atlas Üniversitesi’nin salgın hastalıklarla savaşmak için önemli olan ‘sağlıkta uzmanlığı’ sağlayacağı için ekstra önem taşıdığına dikkat çekti.

Küresel sorunlara çözümler üretmeye çalışan dünya çapında bir üniversiteler ağı olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Çözümleri Ağı’nın Başkanı ve Columbia Üniversitesi Profesörü Jeffrey Sachs, özellikle sağlık ve tıp alanında yoğunlaşan Atlas Üniversitesi’nin salgın sürecinde ve sonrasındaki önemine dikkat çekti. Sachs, ‘Covid-19 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana dünyanın karşılaştığı en büyük zorluk. Bu zorluğun ekonomik tarafları da var. Bütün dünyada büyük buhrandan bu yana karşılaştığımız en büyük ekonomik şok. Bu boyuttaki bir küresel zorluk karşısında işbirliği yapmayı öğrenmeliyiz ‘ dedi. ‘Bilgiyi, bilimi, teknolojiyi kullanmak, politika analizi yapabilmek için üniversitelere ihtiyacımız var. Üniversiteler toplumun karmaşık sorunlarını çözmeye yardımcı olur’ diyen Sachs, özellikle sağlık bölümlerinde yoğunlaşan Atlas Üniversitesi’nin ilk öğrencilerine açılış dersinde seslendiği için onur duyduğunu ifade etti.

Sachs : ‘Sağlık sistemlerinde özel uzmanlık salgın sürecinde ve sonrasında daha da önemli hale gelecek.’

Dersliklere online olarak bağlanan Sachs, pandemide sorun çözme konusunda öğrencilere fikirler verdi. ‘Türkiye salgında orta bir konumda, vakalar devam ediyor. Dünyadaki en kötü durumda olan ülke olmasa da, en iyi de değil. Vakaları izole etmek, nüfusu test etmek, yayılımı durdurmak oldukça önemli. Dünyanın en mükemmel, en güzel tarihi şehirlerinden birinde yaşıyorsunuz. İnsan medeniyetinin en eski topluluklarından birisiniz. İnsanlar ülkenizi çok ziyaret etmek istiyor. Türk halkının sağlığı, refahı, Türkiye ekonomisi, ticareti ve turizmi için salgını bastırmak gerekiyor ve bu da uzmanlık istiyor. Halk sağlığı uzmanlığı, toplum katılımını öngören sağlık sistemi uzmanlığı, hastane ve sağlık hizmetleri yönetim uzmanlığı gerekiyor. Böylece hastalık kontrol altına alınabilir ve kurtarılması mümkün olan tüm hayatlar kurtarılır. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine baktığımızda evrensel düzeyde genel sağlık kapsamına çağrı yapıyor. Bu bence Atlas Üniversitesi’nin üstlenebileceği diğer bir rol. Türkiye’de herkesin iyi işleyen bir sağlık sistemine erişebilir olmasını sağlamak. İster kırsal ister kentsel alanlarda, yoksul haneler olsun zengin haneler olsun herkesin kaliteli sağlık hizmetlerine eşit erişimi olmalıdır. Aynı zamanda sağlık hizmetleri sistemlerinin tasarımında büyük teknik uzmanlık gerekmektedir. Türkiye’de sağlık hizmetleri sektörünü geliştirmek adına yapılacak heyecan verici çalışmalar olduğunu düşünüyorum. Bu alanda Atlas gibi özel uzmanlık sağlayacak eğitim kurumlarının katılması da oldukça önemli bir adım. ’ şeklinde açıklama yapan Sachs, Atlas Üniversitesi’nin yeni eğitim & öğretim yılını tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı. Atlas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yusuf Elgörmüş ise dünyaca ünlü ekonomist Jeffrey Sachs’ı açılış dersinde ağırlamaktan onur duyduklarını ve değerli görüşlerinden faydalanarak sağlık alanında heyecan verici çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini ifade etti.

Öğrencilerin %90’ı ‘yüzyüze eğitim’ dedi

Atlas Üniversitesi online portalı üzerinden gerçekleştirilen ankette öğrencilerin %90’ı yüz yüze eğitimi tercih ederken, geliştirilen ‘Atlas Hibrit’ eğitim sistemi ile bölüm ihtiyaçlarına göre eğitim metodları düzenlendi. Özellikle sağlık bölümlerinde uygulama ön planda olduğu için ‘Atlas Hibrit’ eğitim sistemiyle online olarak gerçekleştirilen derslerin yanı sıra yüksek düzeyde pandemi önlemlerinin alındığı kampüste bölümler arası dönüşümlü olarak yüz yüze eğitime de start verildi. Her bölüm ve programa özel yaklaşımla hazırlanan Atlas Hibrit eğitim sisteminde online olarak işlenen teorik ders süreci, son teknoloji sistem sayesinde interaktif hale getiriliyor. Öğrencilerin kendilerini derslikte hissedeceği online ders sürecinde, öğrenciler soru sorabiliyor ve hocalarla sürekli etkileşim halinde oluyor. Bazı bölümlerde teorinin bazılarında ise uygulamanın baskın olduğundan yola çıkan Atlas Hibrit eğitim sistemi, her bölüme ve programa özel yaklaşım ve metod getiriyor. Uygulamanın ön planda olduğu bölümlerde, kişi başına düşen 200 metrekare alanı ve geniş laboratuvar alanları ile Atlas Üniversitesi pandemi koşullarına uygunluk avantajı sağlıyor. Atlas Üniversitesi öğrencileri, online gerçekleştirilecek teorik derslerin yanı sıra laboratuvar eğitimleri gibi uygulama derslerini az sayıda gruplar halinde yüz yüze alabilecek ve öğrenciler kampüs hayatını tatma fırsatı yaşayacak. Sağlık sektöründe uygulamanın önemli olmasından yola çıkan Atlas Üniversitesi, kendi gruplarına ait Medicine Hastaneleri’nde yine az sayıda öğrenciyle uygulamalı eğitime devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *