İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘5 bin iyi yetişmiş mühendise ihtiyacımız var’

SAKARYA – 6. Tematik Kış Kampları kapsamında düzenlenen ‘‘Mühendislik Kampı’’ Sakarya ‘da tüm hızıyla devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından ‘Geleneksel 6. Tematik Kış Kampları’ kapsamında Sakarya’nın Arifiye ilçesinde düzenlenen ‘‘Mühendislik Kampı’’nda Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Mühendislik öğrencileri ile bir araya geldi.

Bilim ile teknoloji arasında bir köprü niteliğinde olan mühendisliğin tüm inceliklerinin ele alındığı “Mühendislik Kampı”da, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere genç mühendislere savunma sanayisi alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, öğrencilerin merak ettikleri soruları cevapladı

“Milli Muharip Uçak projesinde en az 5 bin iyi yetişmiş mühendise ihtiyacımız var. Dolayısıyla sizlere bu ülkenin gerçekten ihtiyacı var.”

Türkiye’de sanayi ekosisteminin daha da ilerisinde savunma sanayisinin ekosistemini olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Dere, savunma sanayinde çalışan sayısının 30 binlerden 80 binlere çıktığını dile getirdi. Dere, ayrıca S-400 konusuna da değinerek bir hava savunma sistemi olduğunu ve Türkiye’nin 84 milyon vatandaşını uçak, füze gibi saldırılara karşı bir şekilde koruması gerektiğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı , Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube ve İlçe Müdürleri ’ nin de  katılım sağladığı program hediye taktimi ile sona erdi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın