İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ada Hayat Projesinde Geri Sayım!

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun seçim vaatleri arasındaki Ada Meydan Projesi’nin kapsamı genişletilmiş, ilk olarak Ali Fuat Cebesoy Vergi Dairesi’nin de içinde bulunduğu binadaki dükkanlar, malikler ve kiracılar tarafından boşaltılmış hemen ardından binanın yıkımı gerçekleştirilmişti.

HABER FOKUS / DETAY HABER

Daha sonra Hilmi Kayın İş Merkezi ve üçgen ada olarak tanımlanan noktadaki binalar da projeye dahil edilmiş ve gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, şehrin kalbinde tarihi dönüşüm sloganı ile Ada Hayat Projesi kamuoyuna tanıtılmıştı.

Arsa payı açısından mutabakatta %97 oranını aşan Ada Hayat Projesinin tanıtım toplantısının hemen ardından, dükkanlarını tahliye edenler olmuştu.

Alınan son bilgiye göre, Çevre Bakanlığı kararı ile “Uygulama Alanı” olarak belirlenen Ada Hayat Projesi’nin yapılacağı alandaki henüz tahliyesi gerçekleşmeyen iş yerleri için mümkün olan en geç zaman diliminin beklendiği ve artık resmi tahliye yazılarının gönderilmeye başlandığı öğrenildi.

TARİHİ DÖNÜŞÜMDE YÜZDE 97 MUTABAKAT

Ada Hayat Projesi’nin bir an önce başlaması gerektiği beklentisi kamuoyunda yankılanırken, gönderilmeye başlanan tahliye yazıları ile birlikte %97’lik kesimde bir mağduriyet yaşanmadan tahliyelerin hızlanarak Haziran ayı sonuna kadar tahliye işlemlerinin tamamlanması bekleniyor. Yapılacak olan ihaleyle birlikte Ada Hayat Projesinin hemen başlatılarak kamuoyu beklentisinin de cevap bulacağı vurgulanıyor.

ANLAŞMA TAMAM

Gönderilen yazıda; “Malik olarak ya da kiracısı bulunduğunuz işyerinin içinde bulunduğu alan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararı ile “Uygulama Alanı” olarak belirlenmiştir. Uygulama Alanı içerisinde bulunan maliklerin 2/3 çoğunluğunun fazlası ile anlaşma sağlanmıştır.

KANUN VE YÖNETMELİK UYARINCA

6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 17. maddesi gereğince iş bu yazının tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde var ise su, elektrik, telefon ve doğalgaz gibi hizmetlerin borçlarının ödenerek yapının boş teslim edilmesi gerekmektedir.

BOŞ TESLİM ETMEYENE TAHLİYE İŞLEMİ

Belirtilen sürelerde yapının tahliye edilmemesi durumunda yine 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 17. maddesi gereğince tahliye işlemleri yapılacaktır.” ifadeleri yer alıyor.

Kaynak: https://www.haberfokus.com/ada-hayat-projesinde-geri-sayim-haber-1064650

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın