İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arif Özsoy, Azerbaycan heyetini ağırladı

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermenistan Cumhuriyeti birlikleri tarafından yapılan “Hocalı Katliamı” yaşanmasının üzerinden 24 yıl geçmişken, bu acıların unutulmaması ve yeniden yaşanmaması adına farkındalık oluşması için ülkemiz genelinde yapılan etkinlikler devam etmektedir.

Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezinde 24 Şubat 2016 tarihinde saat 18.00. da başlayan TÜRK DÜNYASINDA ERMENİ VAHŞETLERİ VE HOCALI SOYKIRIMI PANELİ düzenlenmiş olup panelistler ve Azerbaycan Milltvekili Genira PAŞAYEVA ve Azarbaycan Eğitim Müşaviri Necibe NESİBOVAnın da içinde bulunduğu 50 kişilik Azerbaycan delegasyonu Sakarya KYK il müdürlüğünün misafiri olarak Ramada Otel de ağırlandı.

KYK Sakarya İl Müdürü Arif ÖZSOY: “Anadolu’da, Azerbaycan’da yaşanan Ermeni vahşetinin anlatıldığı ve mevcut durumda olan Türk Dünyasındaki sorunların değerlendirildiği panele katılmadan önce Panelistleri İl Müdürlüğümüzde konuk etmekten onur duyduğunu ifade etmiştir.
Özsoy: “ Öncelikle Hocalı’daki katliamda şehit olan soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yurtlarımızda barınan öğrencilerimizin tarih bilinci olan fertler olarak yetişmesi için maddi menevi her türlü desteği vermekteyiz. Bu panelin bu noktada çok faydalı olduğun düşünüyorum. Yeni nesillerin ancak doğru bilgiyle donatılarak zulmün karşısında durabilecektir.” Demiştir.