İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Burhaniye’de Kurban Satış Ve Kesim Alanları Hazır

Burhaniye Belediyesi Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı ve düzenli koşullarda Kurbanlık alıp kesimlerini yapabilmeleri için satış ve kesim alanlarını hazırladı. Burhaniye genelinde Belediye’ye ait bir kurban satış yeri oluşturulurken, vatandaşların kurbanlarını kesmesi için ilçede 7 farklı kesim alanı oluşturuldu.

Bu sene 31 Temmuz’da başlayıp 3 Ağustos’ta son erecek Kurban Bayramı için çalışmalarına ara vermeden devam eden Burhaniye Belediyesi, ilçe genelinde kurban kesim ve satış alanlarını belirledi. Belediye Memiş, Bahçelievler, Öğretmenler, Mahkeme, Cumhuriyet, Pelitköy ve Mahkeme mahallerinde belirlenen alanlarda vatandaşların kesim işlemlerini gerçekleştirebilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Bu sene pandemiden dolayı sağlık ve hijyen tedbirlerinin üst safhada alındığı satış ve kesim yerlerinde Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bayram süresince kontrollerini gerçekleştirerek yol, park. cadde ve sokaklarda kurban kesimi gerçekleştirenlere cezai işlem uygulayacak.

Ayrıca Burhaniye Belediyesi Sağlık İşlerine bağlı veteriner hekimin yanı sıra İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı veterinerlerin de bayram süresince görev yapacağı kesim alanlarında, Belediye temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de periyodik olarak hijyen ve temizlik hizmetlerini yürütecek.

Pandemi döneminde buruk bir bayrak geçireceklerini ifade eden Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Bu bayram sevdiklerimizle mesafeli olarak yaşayacağımız bir bayram olacak ama gönüllerimiz beraberlik ruhuyla hep bir olacak. Burhaniyelilerin bu bayramı mümkün olduğunca duyarlı ve dikkatli yaşayacaklarını temenni ediyor, bu vesileyle tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

BURHANİYE KURBAN KESİM ALANLARI

MEMİŞHAYVAN PAZAR YERİKüçükbaş
BAHÇELİEVLERPAZAR YERİBüyükbaş/Küçükbaş
ÖĞRETMENLER    KAPALI  PAZAR YERİKüçükbaş
MAHKEMEDSİ İLE LİSE ARASIBüyükbaş/Küçükbaş
CUMHURİYETKAPALI PAZAR YERİKüçükbaş
PELİTKÖYATATÜRK CADDESİ ESKİ GARAJBüyükbaş/Küçükbaş
MAHKEMEKAPALI PAZAR YERİ ALT KISIMBüyükbaş/Küçükbaş