İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eski valiliğe ilk kepçe vuruldu

1974 yılında yapılan eski Valilik binasında yıkım işlemine başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım işlemine başlanan eski valilik binasının 2 hafta sürecek çalışmalarının ardından 7 dönümlük alanın altı 300 araçlık ücretsiz otopark, üstü ise kent meydanı olması planlanıyor.

YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Eski Valilik binasının yıkım çalışmalarının başlangıcında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz hazır bulundu.

TARİHİ BİR ANA TANIKLIK EDİYORUZ

“Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz” diyen Başkan Vekili Zekeriya Özak, 2 hafta sürecek yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından 300 araç kapasiteli yeraltı otoparklı bir kent meydanının alana inşa edileceğini belirtti. “Bu bir yıkım değil yeni bir yapının başlangıcıdır” diyen Özak, yer altı otoparkı, kent meydanı için proje çalışmaları, zemin etütleri gibi çalışmaların başladığını en kısa sürede de ihaleye çıkılarak kent meydanı yapımı çalışmalarının başlatılacağını ifade etti.

DÖNÜŞÜME TANIKLIK EDİYORUZ

“AK Parti olarak yereldeki hizmetlerimizi aksatmadan taahhüt ettiğimiz gibi yapıyoruz” diyen AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “41 yaşındaki bu binanın yıkım töreninde bir yıkıma değil bir dönüşüme şahit oluyoruz” ifadelerini kullandı.

17 VALİ GÖREV YAPTI

Yeni Valilik kompleksinin yapılması sonrası Devlet Malzeme Ofisi tarafından eski binadaki kullanılabilir tüm malzemelerin söküm işlemi tamamlandı. Yıkım için gerekli resmi işlemlerinin bitmesinin ardından yıkılacak alanın yerine kent meydanı ve kapalı otopark yapılması için çalışmalar başlatıldı. 1974 yılından buyana 17 valinin görev yaptığı binanın yetersiz olması sebebiyle valilik, 4 Mayıs 2015 tarihinde yeni valilik kompleksine taşınmıştı.