İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Gençlik Bizim Varlık Sebebimiz’

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrenci Konseyi tarafından “Gençlik ve Milli Kültürümüz” isimli bir konferans düzenlendi.

SAKARYA – Sakarya Üniversitesi / İletişim Koordinatörlüğü
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa Prof. Dr. Mehmet Mehdi Ergüzel konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Ergüzel konuşmasına, “bizim nesil, ilim ve fikir adamlarının adeta ihtişam dönemi gibiydi” diyerek başladı.

Üniversitesi sayılarının artmasına rağmen sosyal ve kültürel faaliyetler alanındaki faaliyetlerin tatmin edici seviyede olmadığını belirten Prof. Dr. Ergüzel “Gençlik bizim varlık sebebimizdir. Her nesil olgunluk çağına doğru ilerledikçe kendilerinden sonra gelen genç nesli hazırlama vazifesiyle kendini mükellef veya sorumlu sayar” dedi.

İstikbal Köklerde ve Göklerde

Milli varlığın devamının her neslin öncekiler ve sonrakilerle kurulacağı sağlam irtibata bağlı olduğunu dile getiren Ergüzel, istikbalin hem köklerde hem de göklerde olduğunu söyledi. Ergüzel, “Köklerden göklere ve dallara meyvelere doğru gidilir. Meyvesini alamayacağınız bir kökün, ehemmiyetini düşünemeyeceğiniz gibi gelecek nesilleri de bu manada ağaç sembolüyle düşünebilirsiniz” şeklinde nitelendirdi.

Meyvesi alınamayan nesillerin ağaçlar misali kuruyup, unutulduğunu dile getiren Prof. Dr. Ergüzel genç nesiller için kök demenin tarih ve şuur olduğunu ifade etti. Konferans sonunda Prof. Dr. Mehmet Mehdi Ergüzel öğrencilerin sorularını yanıtladı.